6x vitamines die je angst verminderen

neovital angsten

6x vitamines die je angsten kunnen verminderen...zou het echt?

Als je aan angst lijdt, is er niets erger dan het gevoel dat je leven niet meer onder controle is. Het is moeilijk om de dag door te komen en nog moeilijker om 's nachts te slapen. Gelukkig zijn er vitaminen die kunnen helpen het angstniveau te verlagen en je leven een stuk gemakkelijker te maken (uiteraard is geestelijke hulp zoals meditatie, hypnose ed zeker niet uitgesloten als extra). In dit artikel vertel ik je over deze 6 vitamines die je angstklachten helpen verminderen, zodat je een gelukkiger leven kunt leiden!

Magnesium

Magnesium is een mineraal dat betrokken is bij meer dan 300 biochemische reacties in het lichaam. Het helpt de normale werking van spieren en zenuwen in stand te houden, houdt het hartritme stabiel, ondersteunt een gezond immuunsysteem en zorgt voor sterke botten. Magnesium speelt ook een belangrijke rol bij de eiwitsynthese, bloedsuikercontrole en energieproductie - om maar een paar van de vele functies te noemen!

Het verband tussen magnesium en (sociale) angst is sterk. Magnesium helpt de afgifte van cortisol (het stofje dat je gestrest maakt) te voorkomen, waarvan is aangetoond dat het laag is bij mensen met een sociale angststoornis (SAD). Daarom kan magnesium een van de belangrijkste vitamines tegen angst genoemd worden.

Vitaminen B

Om je lichaam te helpen energie te produceren, zijn B-vitaminen essentieel. Ze dragen ook bij aan een gezond zenuwstelsel en metabolisme. Omdat ze zo belangrijk zijn voor deze processen, is het geen wonder dat ze angst kunnen helpen verminderen!

B-vitaminen spelen een rol bij de productie van serotonine, die stemmingen en slaappatronen helpt reguleren. Ze werken ook samen met dopamine - een andere neurotransmitter die stemmingen helpt reguleren - om je stemming te verbeteren door het serotonineniveau in de hersenen te verhogen.

Vitamine B6 is vooral gunstig voor het verminderen van stress omdat het werkt als een ontstekingsremmer die de productie van cortisol vermindert.

Vitamine C

Vitamine C is een antioxidant en kan uw lichaam helpen vrije radicalen te bestrijden. Vitamine C helpt ook bij de productie van serotonine, een neurotransmitter die de stemming en de slaap regelt.

Vitamine C kan helpen bij stemmingsproblemen zoals depressie, stress en angst. Het kan ook nuttig zijn voor mensen die 's nachts moeite hebben met slapen omdat hun angst- of stressniveau overdag te hoog is.

woman gbc2db1814 640 NeoVital Nutrition

Antioxidanten

Antioxidanten zijn belangrijk voor het immuunsysteem, en ze helpen stress te verminderen. Antioxidanten kunnen ook helpen bij depressie en angst.

Enkele van de beste antioxidanten zijn A, C en E. Vitamine A zit in wortels; vitamine C zit in citrusvruchten; en vitamine E zit in noten of zaden zoals zonnebloempitten die geroosterd (maar niet gezouten) zijn. Maar het beste is een goed supplement die de juiste waardes bevatten.

Omega 3

Van omega 3 is aangetoond dat het ontstekingen vermindert en de stemming verbetert, wat kan helpen bij het bestrijden van angst. Omega 3 vetzuren helpen ook om beter te slapen.

Omega 3 komt voor in vette vis zoals zalm, tonijn en sardines; noten zoals walnoten; eieren; avocado's; sojabonen/edamame (met mate). Maar omdat bij het bestrijden van angsten hoge innames nodig zijn, raden we een zuiver supplement aan.

5-HTP: Deze vitaminen kunnen angst verminderen.

5-HTP is een natuurlijk voorkomend aminozuur, wat betekent dat het voorkomt in voedsel en supplementen. Het wordt ook gebruikt om depressie en slapeloosheid te behandelen.

Het is belangrijk op te merken dat 5-HTP niet mag worden gebruikt als vervanging van door jouw arts voorgeschreven medicatie als je ernstige psychische problemen heeft zoals bipolaire stoornis of schizofrenie.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een manier om je angst te verminderen, naast bijvoorbeeld therapie, hypnose,meditatie e.d., zijn deze vitaminen een goed begin. Ze zijn allemaal natuurlijk en kunnen helpen bij veel verschillende symptomen van angst. Wil je weten welke je het beste kunt nemen? Neem dan gerust contact met ons op of kijk voor de Beauty Boost vega!

Advies nodig? Dat kan! Deze is bij ons gratis en vrijblijvend! Neem contact via ons op via het contactformulier, telefoon of een gratis adviesgesprek. We staan voor je klaar!

20220819 190541 0000 NeoVital Nutrition

Wil je meer info over onze producten kijk op www.neovital.nl of volg ons op social media

DEEL DIT ARTIKEL
De waardering van webshop.neovital.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 109 reviews.