8 gezondheidsvoordelen van Jodium

gezond

Jodium heeft veel gezondheidsvoordelen! Daarom hebben wij 8 gezondheidsvoordelen van jodium op een rijtje gezet voor je.

Jodium is een element dat we in ons lichaam nodig hebben. De meeste mensen kennen jodium als een belangrijke stof voor onze gezondheid, maar ze weten niet alle gezondheidsvoordelen die jodium biedt. Dit artikel beschrijft de 8 meest populaire gezondheidsvoordelen van jodium.

Het is belangrijk voor de schildklier.

Jodium is een element dat de schildklier nodig heeft om goed te functioneren. De beschermende werking van jodium wordt uitgebreid beschreven in artikelen over voeding en gezondheid, maar we zijn niet allemaal op de hoogte van de manier waarop jodium werkt in ons lichaam.

Jood is een metalen met eigenschappen die passen bij die van zout of zuur en kan je alleen vinden in voedingsmiddelen die afkomstig zijn uit oceaanbodems (zoals schelpdieren). Het wordt verwerkt door je lichaam via de lever. De schildklierfunctie is als volgt:

Helpt bij de schildklierfunctie.

Jodium is een essentiële stof voor de schildklierfunctie, want het jodium werkt als een antioxidant voor de schildklier en beschermt dit tegen oxidatieve stress. Deze stress kan ontstaan door alle klachten die je hebt tijdens de zwangerschap, zoals verhoogde bloeddruk, verhoogde niveaus van cholesterol of andere stoffen in je bloed in combinatie met je hormoonhuishouding.

Deze factoren kunnen leiden tot een onderontwikkelde schildklierfunctie en longembolieën. Dus het is belangrijk om genoeg jodium binnen te krijgen tijdens de zwangerschap om je gezondheid te beschermen!

Het helpt bij het stimuleren van de stofwisseling.

Jodium is een essentiële mineralen en helpt bij het stimuleren van de stofwisseling. Dit betekent dat jodium zorgt ervoor dat je lichaam makkelijker koolhydraten, vetten en eiwitten verbrandt. Deze verandering in je stofwisseling zorgt voor een snellere vetverbranding waardoor je sneller afvalt.

Hoe kan jodium helpen bij de verbranding van koolhydraten?

Koolhydraten worden uit glucose gemaakt door het lichaam. Het lichaam produceert glucose als energiebron tijdens inspanning en verbrandt glucose om energie te leveren aan spieren, hersendeeltjes, organen en botten voor functieverbetering en behoud van normale functies.

Om het lichaam te helpen om de nodige hoeveelheid glucose aan te maken kan jodium worden ingezet om het enzym carbonyl-dehydrogenase (CAD) te activeren die koolstofmonoxide in de bloedbaan bestrijdt met waterstofperoxide waardoor er meer suiker kan worden geproduceerd uit galactosemoleculaire ketens naar glycogen moleculaire ketens om opgeslagen glucosevorming tot exergonische activiteit (driftig werk) van spierweefsels te bereiken door deze gecombineerde processus:

Het is belangrijk voor het immuunsysteem.

Jodium is een essentieel mineraal, dat betekent dat het noodzakelijk is voor het leven en niet kan worden aangevuld. Het voedingsmiddelen waar jodium in zit zijn bijvoorbeeld vis, koolvis en zalm.

Jodium is belangrijk voor het immuunsysteem, maar ook voor de werking van verschillende hormonen. Het voorkomt veranderingen aan de wervelkolom en bijdragen tot de spierspanning van de spieren, omdat het helpt om calcium te binden (wat nodig is om spieren te ontwikkelen).

Als je jodium voedsel gebruikt om je lichaam te beschermen tegen straling of waterstof peroxide blootstelling kan dit helpen bij het verminderen van schade door straling of waterstofperoxide (WOP).

Verbetert de geestelijke gezondheid en versterkt het zenuwstelsel.

Het is een bekend feit dat jodium essentieel is voor het lichaam, maar het kan ook gunstig zijn voor je geestelijke gezondheid. Naast het helpen om uw schildklier gezond te houden, kan het uw humeur verbeteren en angst verminderen. Jodium versterkt de functie van de neurotransmitter serotonine, die verantwoordelijk is voor gevoelens van geluk, ontspanning en tevredenheid.

Het verhoogt ook het dopaminegehalte in de hersenen – een andere neurotransmitter die verband houdt met stemmingsregulatie – waardoor je je energieker en alerter voelt. Van jodium is aangetoond dat het bepaalde psychologische aandoeningen zoals manie of depressie geneest door de balans van deze twee chemische stoffen in de hersenen te verbeteren.*

Voorkomt reuma, jicht en artritis.

  • Jodium is een mineraal en wordt onder andere in de schildklier geproduceerd. Het is belangrijk voor het immuunsysteem, waarmee je lichaam zich beschermt tegen infecties en kanker. Dat maakt jodium een gewild ingrediënt voor veel supplementen met het doel de weerstand te verbeteren of ziekten te voorkomen.
  • Voorkomt reuma, jicht en artritis. Jodium helpt om calcium uit de botten te halen, ook als er niet genoeg van in je lichaam aanwezig is (bijvoorbeeld als je te weinig beweegt). Hierdoor vermindert het risico op reuma, jicht en artritis!

Helpt bij het littekenweefsel verminderen na huidproblemen.

Jodium is een belangrijke voedingsstof voor de huid. Het helpt bij het produceren van collageen en elastine, twee stoffen die belangrijk zijn voor het goede weefsel van de huid. Jodium kan ook helpen bij het verminderen van littekenweefsel, een soort van zelf vernieuwend weefsel dat ontstaat als je lichaam herstelt na een wond of operatie.

Jodium ondersteunt je lichaam en vermindert irritatie door te helpen collageen en elastineproductie te bevorderen. Bovendien stimuleert jodium de aanmaak van nieuw weefsel dat nodig is om echte littekens in je huid te laten herstellen en het cosmetisch effect van rimpels op te lossen, zonder pijn of ruimte voor behandeling met chirurgische procedures zoals lasertherapie.

Beschermt tegen bepaalde soorten kanker.

Jodium is een essentiële stof die de werking van het immuunsysteem bevordert. Het is ook belangrijk voor de schildklierfunctie, terwijl het kanker vermindert en beschermt tegen bepaalde soorten kanker.

In sommige landen wordt jodium door de overheid aanbevolen aan kinderen en volwassenen die geïndiceerd zijn om extra jodium te nemen in verband met slechte voeding of onderliggende ziekte (bijvoorbeeld chronische hepatitis). Dit kan worden gedaan via pillen, injecties of via drankjes die je doet thuis technologie.

Jodium biedt verschillende gezondheidsvoordelen

Jodium is een essentiële voedingsstof. Het is een belangrijke stof die nodig is om het lichaam te beschermen tegen de straling van de zon, maar ook om het immuunsysteem in stand te houden.

Er zijn verschillende soorten jodium. Als we kijken naar de gezondheidsvoordelen van jodium, dan moeten we onderscheid maken tussen foliumzuur en alfa-tocopherol (vitamin E). Folsiumzuur is een type natriumjodium dat de spieren en botten sterker maakt en dit helpt bij beter herstel na inspanning of blessures. Het kan helpen bij verkoudheid of griep door het bestrijden van bacteriën in je lichaam. Vitamin E helpt tegen hart- en vaatziekten door de cholesterolgehalte te verlagen én beschermt je cellen tegen oxidatieve stress waardoor ze niet sneller afsterven dan normaal.*

Conclusie;

Jodium is een belangrijk mineraal voor het lichaam en ik hoop dat we je kunnen helpen om meer bewust te worden van deze belangrijke vitamine. Jodium is een essentieel mineraal dat onder andere belangrijk is voor de schildklierfunctie, stofwisseling en het immuunsysteem. Jodium biedt nog veel meer voordelen die je misschien niet wist en kan helpen om je gezondheid te verbeteren!

Jodium haal je uit zuivelproducten, vlees, vis, en keukenzout. Ook in brood wordt zout gebruikt waarin jodium zit. Krijg je veel van deze voedingsmiddelen niet binnen, dan worden jodiumsupplementen zeker aangeraden.

Supplementen met de juiste hoeveelheid Jodium;

Wil je meer info over onze producten kijk op www.neovital.nl of volg ons op social media

DEEL DIT ARTIKEL
De waardering van webshop.neovital.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 112 reviews.