Algenolie: Ontdek de kracht van plantaardige Omega-3

algenolie neovital

𝗢𝗻𝘁𝗱𝗲𝗸 𝗱𝗲 𝗸𝗿𝗮𝗰𝗵𝘁 𝘃𝗮𝗻 𝗢𝗺𝗲𝗴𝗮-𝟯, 𝗗𝗛𝗔 𝗲𝗻 𝗘𝗣𝗔 𝗶𝗻 𝗠𝗮𝗿𝗶𝗻𝗲 𝗔𝗹𝗴𝗲𝗻𝗼𝗹𝗶𝗲

 

Weet je wat Omega-3-vetzuren, DHA en EPA voor je gezondheid kunnen doen? Marine algenolie is een duurzaam en plantaardig alternatief voor visolie, dat een overvloed aan gezondheidsvoordelen biedt!

𝗚𝗲𝘇𝗼𝗻𝗱𝗵𝗲𝗶𝗱𝘀𝘃𝗼𝗼𝗿𝗱𝗲𝗹𝗲𝗻:

 1. Ondersteunt de 𝗵𝗮𝗿𝘁- 𝗲𝗻 𝗯𝗹𝗼𝗲𝗱𝘃𝗮𝘁𝗲𝗻𝘀𝘁𝗲𝗹𝘀𝗲𝗹
 2. Draagt bij aan een gezonde 𝗵𝗲𝗿𝘀𝗲𝗻𝗲𝗻𝘄𝗲𝗿𝗸𝗶𝗻𝗴
 3. Helpt bij de instandhouding van een 𝗴𝗼𝗲𝗱 𝗶𝗺𝗺𝘂𝘂𝗻𝘀𝘆𝘀𝘁𝗲𝗲𝗺
 4. Bevordert een gezonde 𝗵𝘂𝗶𝗱 𝗲𝗻 𝗴𝗲𝘄𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻
 5. Kan helpen bij het verminderen van 𝗼𝗻𝘁𝘀𝘁𝗲𝗸𝗶𝗻𝗴𝘀𝗿𝗲𝗮𝗰𝘁𝗶𝗲𝘀 en 𝗮𝘂𝘁𝗼-𝗶𝗺𝗺𝘂𝘂𝗻𝗮𝗮𝗻𝗱𝗼𝗲𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻
 6. Belangrijk voor 𝘇𝘄𝗮𝗻𝗴𝗲𝗿𝗲 𝘃𝗿𝗼𝘂𝘄𝗲𝗻 tijdens zwangerschap en borstvoeding

 

Marine algenolie wordt gewonnen uit microalgen, die duurzaam en milieuvriendelijk gekweekt kunnen worden. Dit zorgt voor een lagere impact op de oceanen en helpt bij het behoud van mariene ecosystemen. Bovendien is algenolie een uitstekende optie voor vegetariërs en veganisten.

𝗛𝗼𝗲 𝘄𝗲𝗿𝗸𝘁 𝗵𝗲𝘁?

Omega-3-vetzuren zijn essentieel, wat betekent dat ons lichaam ze niet zelf kan aanmaken. We moeten ze dus uit onze voeding halen. Algen zijn de primaire bron van DHA en EPA in de voedselketen, wat betekent dat vis hun omega-3 krijgt door algen te eten. Door algenolie te consumeren, kunnen we direct profiteren van deze voedingsstoffen zonder vis te hoeven eten.

𝗦𝗲𝗹𝗲𝗰𝘁𝗲𝗿𝗲𝗻 𝘃𝗮𝗻 𝗮𝗹𝗴𝗲𝗻𝗼𝗹𝗶𝗲

Bij het kiezen van algenolie is het belangrijk om te letten op de zuiverheid en kwaliteit. Kies voor een product dat getest is op zware metalen, pesticiden en PCB's, en let op de hoeveelheid DHA en EPA per dosering. Een goede algemene richtlijn is om te zoeken naar minimaal 250 mg gecombineerde DHA en EPA per dagelijkse dosis.

 

HORMONEN!

 1. 𝗕𝗲𝘃𝗼𝗿𝗱𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 𝗶𝗻𝘀𝘂𝗹𝗶𝗻𝗲𝗳𝗳𝗲𝗰𝘁𝗶𝘃𝗶𝘁𝗲𝗶𝘁: Omega-3-vetzuren kunnen de gevoeligheid voor insuline verbeteren, wat helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en het verlagen van het risico op diabetes type 2.
 2. 𝗢𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀𝘁𝗲𝘂𝗻𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 𝗮𝗱𝗿𝗲𝗻𝗮𝗹𝗲 𝗵𝗼𝗿𝗺𝗼𝗻𝗲𝗻: Omega-3-vetzuren kunnen helpen bij het reguleren van de productie van cortisol en adrenaline, die betrokken zijn bij de stressrespons van het lichaam.
 3. 𝗩𝗲𝗿𝗯𝗲𝘁𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 𝘀𝗲𝗿𝗼𝘁𝗼𝗻𝗶𝗻𝗲 𝗲𝗻 𝗱𝗼𝗽𝗮𝗺𝗶𝗻𝗲: Omega-3-vetzuren kunnen bijdragen aan een gezonde hersenfunctie door de productie en werking van serotonine en dopamine te ondersteunen. Deze neurotransmitters spelen een sleutelrol in de stemming, het geheugen en het gedrag.
 4. 𝗥𝗲𝗴𝘂𝗹𝗮𝘁𝗶𝗲 𝘃𝗮𝗻 𝗽𝗿𝗼𝘀𝘁𝗮𝗴𝗹𝗮𝗻𝗱𝗶𝗻𝗲𝗻: Omega-3-vetzuren zijn betrokken bij de productie van prostaglandinen, hormoonachtige stoffen die een breed scala aan fysiologische processen reguleren, zoals ontstekingsreacties, bloedstolling en bloeddruk.
 5. 𝗚𝗼𝗲𝗱𝗲 𝗵𝗼𝗿𝗺𝗼𝗼𝗻𝗯𝗮𝗹𝗮𝗻𝘀 𝗯𝗶𝗷 𝘃𝗿𝗼𝘂𝘄𝗲𝗻: Omega-3-vetzuren kunnen bij vrouwen helpen bij het reguleren van de hormoonbalans, wat belangrijk is voor een gezonde menstruatiecyclus, vruchtbaarheid en zwangerschap. Ze kunnen ook symptomen van premenstrueel syndroom (PMS) en menopauze helpen verminderen.
 1. 𝗢𝗻𝘁𝘀𝘁𝗲𝗸𝗶𝗻𝗴𝘀𝗿𝗲𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱𝗲 𝗵𝗼𝗿𝗺𝗼𝗼𝗻𝗲𝗻: Omega-3-vetzuren kunnen helpen bij het onderdrukken van ontstekingsreacties door het verminderen van de productie van ontstekingsbevorderende hormonen, zoals prostaglandine E2 en leukotriënen. Dit kan nuttig zijn voor mensen met auto-immuunziekten en ontstekingsgerelateerde aandoeningen zoals reumatoïde artritis, psoriasis en inflammatoire darmziekte (IBD).
 2. 𝗦𝗵𝗼𝗿𝗲𝗺𝗼𝗿𝗲𝗴𝘂𝗹𝗮𝘁𝗶𝗲: Omega-3-vetzuren kunnen helpen bij het reguleren van het hormoon melatonine, dat verantwoordelijk is voor het regelen van de slaap-waakcyclus. Een gezonde slaap is essentieel voor het behoud van een goede hormoonbalans in het lichaam.

Het is duidelijk dat omega-3-vetzuren, zoals DHA en EPA, een belangrijke rol spelen bij het ondersteunen en reguleren van diverse hormonale processen in het lichaam. Om voldoende omega-3 binnen te krijgen, is het belangrijk om voedingsmiddelen met omega-3-vetzuren, zoals vette vis, algenolie of plantaardige bronnen zoals walnoten en lijnzaad, op te nemen in je dagelijkse voeding.

Voor degenen die een supplement willen gebruiken, is algenolie een duurzaam en plantaardig alternatief voor visolie dat rijk is aan DHA en EPA.

algenolieWil je meer weten over dit krachtige supplement? Klik dan HIER

Advies nodig? Dat kan! Deze is bij ons gratis en vrijblijvend! Neem contact via ons op via het contactformulier, telefoon of een gratis adviesgesprek. We staan voor je klaar!

Wil je meer info over onze producten kijk op www.neovital.nl of volg ons op social media

DEEL DIT ARTIKEL