Alle voordelen van appel cider azijn

cider

Alle gezondheidsvoordelen van appel cider azijn

Als wij het internet mogen geloven is appel cider azijn een wondermiddeltje. Goed voor vrijwel alles. Voor je lichaam van binnen, van buiten (haar & huid), om af te vallen en nog veel meer. In deze blog zullen we eens de belangrijkste voordelen op een rijtje zetten van apple cider.

Wat is appel cider azijn?

Appel cider azijn komt van gefermenteerde appels. Fermenteren (= gisten) is een proces waarbij de suikers in voedsel worden afgebroken door bacteriën en enzymen.

In het eerste stadium worden de suikers omgezet in alcohol en bij verdere fermentatie (van de alcohol) krijg je azijn. Appel cider azijn bevat veel voedingsstoffen, waaronder bio-flavonoïden, calcium, fosfor, ijzer, kalium, magnesium en vitamine A, B, C en E.

Waar is appel cider azijn goed voor?

 

Afvallen

Japanse wetenschappers hebben aangetoond dat azijnzuur helpt om de vetverbranding te stimuleren, de stofwisseling te versnellen, de spijsvertering te verbeteren en vetopslag tegen te gaan. Het gebruik van appel cider azijn kan dus bedragen aan het afslankproces.

Het azijnzuur in appelazijn helpt om je vetverbranding te stimuleren en je stofwisseling te versnellen. Daarnaast verminder het je trek, heeft het een vochtafdrijvende werking en vermindert het de opslag van lichaamsvetten.

Ontgiften

Appel cider azijn helpt je lever en nieren bij het afvoeren van gifstoffen. Zo wordt je lichaam dus inwendig gereinigd.

Goed voor darmflora

Biologische appel cider azijn is gefermenteerd en bevat dus goede bacteriën. Dit heeft weer een positief effect op het herstel of behoud van de goede bacteriën in je darmen.

Goed voor het cholesterol gehalte

Appelcider kan namelijk een positief effect hebben op suiker- en cholesterolgehalte in het bloed. Per liter is er 3 gram polyfenolen aanwezig (plantaardige antioxidanten) waardoor cider net zo gezond / nog gezonder is dan rode wijn.

Werkt appelazijn ontstekingsremmend?

Appelazijn werkt ontstekingsremmend. Vooral mensen met jicht, reuma of gewrichtspijn kunnen hier baat bij hebben. Ook kleinere ontstekingen zoals keelpijn of heesheid, kun je verhelpen door het innemen van appelazijn. Het gaat niet over een nacht ijs, maar appelazijn zuivert het bloed en reguleert de bloeddruk.
Appel azijn werkt ook antibiotisch en is dus goed voor alle ontstekingen in het lichaam.
Natuurlijk zijn er nog veel meer voordelen van Apple Cider, maar dit zijn toch wel de belangrijkste en meest aangetoonde voordelen!

Check onze nieuwe Gummies!!!! Biologische apple cider met een hoge opneembaarheid en lekkere smaak!!!

apple cider neovital

Wil je meer info over onze producten kijk op www.neovital.nl of volg ons op social media

DEEL DIT ARTIKEL
De waardering van webshop.neovital.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 109 reviews.