Citroen in je water: Lekker, maar voor de vitamine hoef je het niet te doen

20210822_183854_0000

Als het warm weer is, moeten we meer drinken. Het liefst water, maar da’s toch best saai. Een lekkere en smakelijke oplossing is zelfgemaakt fruitwater.

Alleen: kan dat wel met de bestrijdingsmiddelen op de schil van fruit of groente? En is dat zurige water goed voor je tanden? Lees er alles over in dit artikel.

Om goed voor je lijf te zorgen is het niet alleen belangrijk om gevarieerd te eten, maar voldoende drinken is ook heel belangrijk.
Allerlei processen zijn afhankelijk van voldoende hydratatie.
Voor een goede vochtbalans kun je het beste water drinken. Dat levert in tegenstelling tot zoete sapjes geen onnodige suikers.

Alleen water drinken, is best saai. Daarom is zelfgemaakt fruitwater een mooie oplossing. Praktisch alle soorten fruit en groente kun je in een kan water gooien. Het ziet er leuk en gezond uit en smaakt ook lekkerder. Maar is het ook gezonder?

Fruitwater gezonder?

Overal lees je dat het gezond is citroen in je water te doen. Gezond omdat citroen zoveel vitamine C bevat.

Helaas is dit niet waar. De hoeveelheid vitamine C die een paar schijfjes citroen bijdragen aan een kan water, is te verwaarlozen. Neem je één glas, blijft er al helemaal nauwelijks vitamine C over.

Om te vergelijken:

we hebben per dag ongeveer 75 mg vitamine C nodig. Schijfjes citroen in een kan water, zorgen voor 2,4 mg vitamine C. Lekker die citroen, maar voor je vitamines en mineralen kun je dus beter gewoon een stuk groente of fruit eten of je neemt een goed supplement. Sorry!

Water wordt zuur

De meest geslaagde fruitcombinatie in je water, is waarschijnlijk die van munt en citroen. Met de smaak van citroen heb je een ideale dorstlesser te pakken.

Zonder dat er ook maar een scheutje, suikerrijke, siroop aan te pas komt.

Maar drink niet de hele dag kleine slokjes water met citroen (of andere citrusvruchten).

Citroen is namelijk een zure vrucht en zuur tast je gebit aan. De hele dag door citroenwater drinken, zorgt dus voor meer tandproblemen.

Bestrijdingsmiddelen

Vergeet niet dat er op de schil van vruchten helaas vaak bestrijdingsmiddelen zitten. Was de schil dus altijd goed. Of beter: kies voor biologische producten die geen (of veel minder) bestrijdingsmiddelen bevatten.

Zo doe je het nog beter

Om te voorkomen dat je gebit wordt aangetast, kun je het beste maximaal één keer per dag gaan voor fruitwater met een zure vrucht.

Kies ook eens voor fruitwater met andere vruchten. Een super goede combinatie is watermeloen en munt of komkommer en munt. Gebruik het liefst biologische producten zonder bestrijdingsmiddelen.

20210822 184011 0000 NeoVital Nutrition

Wil je meer recepten volgen of leuke weetjes over gezondheid en welzijn? Volg ons dan op sociaal media!

DEEL DIT ARTIKEL
De waardering van webshop.neovital.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 109 reviews.