Collageen: schoonheid van binnenuit

collageen neovital

Waarom is collageen belangrijk voor ons lichaam? En helpt het de huid echt mee?

Een van de meest voorkomende mythen over veroudering is dat het een natuurlijk proces is dat we niet kunnen voorkomen. Er zijn echter veel dingen die u kunt doen om sierlijk ouder te worden en uw jeugd zo lang mogelijk te behouden! Een daarvan is het innemen van collageensupplementen.

Collageen is het meest voorkomende eiwit in ons lichaam.

Zoals gezegd is collageen het meest voorkomende eiwit in ons lichaam. Het zit in huid, botten, kraakbeen en pezen. De belangrijkste functie van collageen is het bevorderen van flexibiliteit en elasticiteit in ons bindweefsel. Collageen maakt ongeveer 30% uit van het totale eiwit in ons lichaam.

Het is belangrijk dat je begrijpt dat je lichaam niet meer collageen produceert naarmate je ouder wordt - het wordt alleen afgebroken naarmate we ouder worden. Naarmate je ouder wordt, produceert je lichaam minder collageen dan toen je jonger was; dit resulteert in zwakker huidweefsel (wat kan leiden tot rimpels) en botverlies (wat leidt tot osteoporose).

Deze door God gegeven stof is verantwoordelijk voor het behoud van de integriteit en sterkte van ons haar, huid en nagels, maar ook van al onze bindweefsels.

 

Collageen is een soort eiwit dat ons lichaam stevigheid en structuur geeft. Het is het hoofdbestanddeel van huid, haar, nagels en botten. Het helpt deze delen sterk en flexibel te houden en zorgt ervoor dat ze na verloop van tijd hun vorm behouden (denk aan uw favoriete paar hoge hakken).

Collageen wordt ook gevonden in kraakbeen, ligamenten en pezen.

Collageen zit ook in kraakbeen, ligamenten en pezen. Collageen is een belangrijk onderdeel van ons lichaam dat onze huid sterk en elastisch houdt. Collageen hydrateert de huid zodat deze glad en soepel blijft tijdens het ouder worden.

Behalve dat het een van de belangrijkste bouwstenen van je lichaam is, speelt collageen een sleutelrol bij het stimuleren van de stofwisseling en het verminderen van ontstekingen.

 

Wat is collageen? Collageen is een essentieel bestanddeel van ons bindweefsel, waaronder huid, haar en nagels. Het zit ook in pezen, botten en kraakbeen. Naarmate je ouder wordt, produceert je lichaam minder collageen omdat het zich niet zoals andere delen van het lichaam regenereert. Dit kan leiden tot tekenen van veroudering zoals gewrichtspijn (osteoartritis), rimpels in het gezicht en op de handen die kunnen worden toegeschreven aan een verlies aan elasticiteit door een verminderde collageenproductie in het hele lichaam.

Collageen helpt de integriteit en sterkte van ons haar, huid en nagels in stand te houden; allemaal bestanddelen van ons bindweefsel die ons bij elkaar houden! Maar naast het behoud van deze structuren is dit eiwit gekoppeld aan vele gezondheidsvoordelen, waaronder het stimuleren van de stofwisseling!

In het verleden consumeerden mensen alleen een collageensupplement als ze het gevoel hadden dat hun lichaam een oppepper nodig had of als ze de kwaliteit van hun huid wilden verbeteren.

Vroeger gebruikten mensen alleen een collageensupplement als ze vonden dat hun lichaam een oppepper nodig had of als ze de kwaliteit van hun huid wilden verbeteren. Er zijn echter veel verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een collageensupplement.

 • Je krijgt de juiste dagelijkse dosis binnen
 • Het verstevigt botten en spieren
 • het helpt bij huidproblemen
 • het verzacht de huid
 • het vermindert rimpels
 • de huid blijft elastisch
 • het kan ontstekingen voorkomen

Tegenwoordig ontdekken professionals steeds meer positieve effecten van collageen op andere gebieden van ons lichaam, evenals de invloed ervan op de stofwisseling.

 • Collageen is een bouwsteen voor ons lichaam, en het is een van de hoofdbestanddelen van kraakbeen, pezen en huid.
 • Collageen kan echter niet in ons lichaam worden aangemaakt; we moeten het uit voedsel of suppletie halen.
 • Er zijn veel voordelen aan het regelmatig consumeren van collageen:
 • Het helpt bij gewichtsverlies door verbetering van de stofwisseling;
 • Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen bij het verminderen van symptomen geassocieerd met artritis of reuma;
 • Het versterkt botten tegen osteoporose;
 • Het verbetert de gezondheid van de huid door rimpels in het gezicht en de hals te verminderen;

Sommige studies hebben aangetoond dat dagelijkse consumptie van collageen de dichtheid van de botmassa kan verhogen en zelfs de spiermassa bij atleten kan vergroten.

Collageen is een essentiële voedingsstof voor gezonde botten. Het is een eiwit dat helpt bij de opbouw en het onderhoud van sterke botten, gewrichten en bindweefsel.

Studies hebben aangetoond dat dagelijkse consumptie van collageen de dichtheid van de botmassa kan verhogen, wat op lange termijn kan leiden tot sterkere botten. Naast het helpen verzekeren van een goede botdichtheid gedurende je hele leven, kan het innemen van collageensupplementen ook nuttig zijn voor sporters die hun spiermassa of kracht willen vergroten. Sommige studies hebben aangetoond dat dagelijks gebruik van collageen de spiermassa van sporters kan vergroten.

Een ander voordeel van collageen supplementen is dat het veroudering vertraagt.

U kunt vele voordelen vinden in het nemen van collageen supplement. Een van de belangrijkste voordelen is dat het veroudering helpt vertragen. Collageensupplementen kunnen rimpels, fijne lijntjes en ouderdomsvlekken op je huid helpen verminderen. Het verbetert ook de elasticiteit van de huid, zodat u er langer jonger uitziet.

Als we ouder worden, ervaren we aanzienlijke veranderingen in bepaalde delen van ons lichaam als gevolg van de afnemende productie van collageen.

Naarmate we ouder worden, ondergaan we aanzienlijke veranderingen in bepaalde delen van ons lichaam door de afnemende productie van collageen. Als je de leeftijd van 20 jaar bereikt, begint je lichaam minder collageen te produceren en tegen de tijd dat je 50 bent, heb je 50% van je natuurlijke collageen verloren.

Collageen is belangrijk voor de elasticiteit van de huid, de groei van haar en nagels en andere functies zoals de bloedstolling en het behoud van botsterkte. De beste manier om de huid gezond te houden is het consumeren van voedsel dat rijk is aan vitamine C, dat de collageenproductie bevordert.

Bindweefsel begint langzaam te verslechteren en de huid verliest elasticiteit rond de leeftijd van 20 jaar met een snelheid van ongeveer 1,5% per jaar.

Collageen is het meest voorkomende eiwit in ons lichaam. Het zit in kraakbeen, ligamenten en pezen. Zijn belangrijkste functie is het bieden van structuur door weefsels stevigheid en elasticiteit te geven. Collageen speelt ook een belangrijke rol bij het stimuleren van de stofwisseling en het verminderen van ontstekingen:

De huidige levensstijl kan zijn tol eisen van onze huid als we ouder worden. Tegen de tijd dat je 20 jaar oud bent, is je lichaam begonnen met een achteruitgang van ongeveer 1,5 procent per jaar. Maar er zijn manieren om dit proces te vertragen met natuurlijke oplossingen zoals collageensupplementen!

Maar hoe kunnen we dit proces vertragen?

Er zijn veel manieren om het verouderingsproces te vertragen, maar hier is een snelle lijst van dingen die je nu al kunt doen:

 • Eet gezonde vetten: Omega 3 helpt de huid te beschermen en er jeugdig uit te blijven zien.
 • Drink veel water: Gehydrateerd blijven is belangrijk voor de gezondheid van de huid.
 • Beweeg regelmatig: Het bewegen van uw lichaam helpt de spieren sterk en elastisch te houden, waardoor de huid er jonger uit zal zien.
 • Slaap voldoende: Gebrek aan slaap kan leiden tot donkere kringen onder de ogen (en rimpels), droogheid en verslapping rond de ogen. De beste manier om voldoende zzz's te krijgen? Zet elektronische apparaten minstens een uur voor het slapengaan uit, ontspan met kalmerende muziek of leesmateriaal in schemerig licht, vermijd zware maaltijden laat op de avond, houd stress laag door overdag prioriteit te geven aan ontspanningsactiviteiten zoals yoga of meditatie.
 • Neem een extra supplement!

Zorg ervoor dat u voldoende gezonde vetten in uw dieet opneemt, want die bevorderen de aanmaak van collageen (bijv. avocado, olijfolie of kokosolie).

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om je lichaam te helpen meer collageen te produceren. Hier zijn de belangrijkste:

 • Eet veel gezonde vetten. De vetzuren in deze voedingsmiddelen helpen bij alles van het verwerken van macronutriënten en het reguleren van hormonen tot het onderhouden van een gezonde huid en haar.
 • Vermijd bewerkt voedsel, suikers en geraffineerde koolhydraten. Deze kunnen allemaal de natuurlijke balans van voedingsstoffen in uw lichaam verstoren, wat noodzakelijk is voor een goede gezondheid, inclusief de productie van collageen.

Conclusie....

We hopen dat je genoten hebt van dit artikel over collageen en de voordelen ervan. Zoals altijd zijn we er om al je vragen over uw gezondheid te beantwoorden. Als u meer tips wilt over hoe u de gezondheid van uw huid en lichaam kunt verbeteren, bekijk dan enkele van onze andere artikelen op onze website.

Beauty Boost Vega!

Op zoek naar een veelzijdig uniek (uit eigen ontwikkeling) supplement die de huid, haren en nagels optimaliseren? Kijk dan een bij onze Beauty Boost Vega. Deze bevat unieke (vegan en plantaardige) bestanddelen zoals collageen, hyaluron, biotine en vitamine E en C voor de ondersteuning van de huidveroudering. Daarnaast word deze topper ook ingezet bij vele vervelende aandoeningen zoals reuma, artrose, slaapproblemen, spierproblemen, ontstekingen etc etc.... kijk zelf maar eens!

KLIK HIER!

Beautyboost Original Vegan wit By Martine van der Moolen Photography NeoVital Nutrition

Wil je meer info over onze producten kijk op www.neovital.nl of volg ons op social media

DEEL DIT ARTIKEL
De waardering van webshop.neovital.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 109 reviews.