Darmen, de nummer 1 oorzaak van huidproblemen

20220528_103227_0000

Darmen; de nummer 1 oorzaak van huidproblemen. Merk jij de laatste tijd dat je steeds meer rimpels en lijntjes hebt? Of heb je vaker last van acne of andere ontstekingen?

Heb je al veel dingen geprobeerd om deze problemen te verhelpen, maar heeft niets resultaat gehad? Dat zou heel goed kunnen! Er is in deze gevallen namelijk maar één grote oorzaak voor het ontstaan van deze problemen, een oorzaak die door schoonheidssalons, doctoren en dermatologen vaak niet wordt erkend.

De oorzaak van huidproblemen wordt namelijk vaak gevonden in de darmen. Je huid is een directe weerspiegeling hiervan. Wanneer er iets niet goed gaat met de darmen, zie je dit terug aan de huid, in de vorm van rimpels, puistjes, acne of roodheid.

Je kunt dan collageen supplementen slikken wat je wil, maar deze zullen niet op de juiste manier opgenomen worden, omdat je darmflora verstoord is!

Darmen v/s Huid

Waar het helaas nog vaak verkeerd gaat en de reden waarom jij nog steeds last hebt van rimpels of andere huidproblemen, is omdat veel behandelaars slechts naar de buitenkant kijken. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van (ernstige) acne, wordt er antibiotica voorgeschreven.

Bij eczeem krijg je een vette crème en een hormoonzalf die je huid aanzienlijk dunner maakt en schade veroorzaakt.

Nog afgezien van het feit dat een antibioticum geen onderscheid maakt tussen ‘slechte’ en ‘goede’ bacteriën, en daardoor de balans in het gehele lichaam wordt verstoord, is er het gevaar van giftige stoffen in het lichaam.

Deze manier van genezen heeft dus zeker niet de voorkeur en eigenlijk kunnen we niet eens spreken van genezen. Het is meer pappen en nat houden, in plaats van écht de oorzaak te behandelen.

Darmen; de oplossing voor huidproblemen

De oplossing voor huidproblemen wordt gevonden in de darmen. In de meeste gevallen heeft het te maken met verkeerde darmbacteriën en een verstoorde darmflora. De darmen functioneren niet meer normaal, waardoor er een vitaminetekort ontstaat of waardoor er meer slechte bacteriën aanwezig zijn.

Wanneer je darmen niet goed werken, kunnen ze niet de juiste stoffen opnemen. Acne, eczeem, huidinfecties, hoofdpijn, een opgeblazen gevoel of vermoeidheid zijn het resultaat.

Huidproblemen door een verstoorde darmflora is een groot probleem. Bij darmen die goed functioneren zijn er 20% foute en 80% goede bacteriën aanwezig. Bij een verstoorde darmflora zijn er teveel slechte bacteriën en is er geen balans meer.

ibs g05f75b036 640 NeoVital Nutrition

Oorzaken van darmproblemen

De darmfunctie kan verstoort raken door veel verschillende factoren, de belangrijkste zijn:

-Gebruik van medicatie zoals antibiotica en prednison

-Afname antilichamen; als ons lichaam verzwakt, hebben we meer kans om ziek te worden en dus ook op darmklachten.

-Ongezonde levenswijze, met bijvoorbeeld te weinig beweging en te weinig slaap, alcoholgebruik en/of roken. Met name alcoholgebruik is zeer slecht voor de darmwerking. Het slijmvlies, dat de maag beschermt, kan aangetast worden. Irritatie en ontstekingen zijn vaak voorkomende gevolgen.

-Verkeerde voeding. Bewerkt voedsel heeft een grote invloed op onze gezondheid. E-nummers en het gebrek aan essentiële voedingsstoffen in deze voeding beïnvloeden op een negatieve manier de bacteriën in de darmen, waardoor er meer slechte dan goede bacteriën ontstaan.

-Verkeerde voedingscombinaties; sommige voeding mag niet met elkaar worden gecombineerd. Denk bijvoorbeeld aan zuivelproducten en fruit.

-Verkeerde voedingskeuzes; van zuivel is bekend dat het helemaal niet goed door het lichaam kan worden verwerkt en dat het bijvoorbeeld van negatieve invloed is op acne. Daarnaast kun je in veel gevallen denken gezond bezig te zijn, maar blijkt dit helemaal niet het geval te zijn. Maak jij geregeld smoothies, omdat je overtuigd bent van de gezondheidsvoordelen hiervan?

Helaas, ook smoothies bevorderen de darmfuncties niet. Een smoothie bevat significant minder voedingsvezels dan het originele stuk groente of fruit waar het van gemaakt is en is daardoor (veel) minder effectief.De darm is daarnaast gewend voeding als het ware ‘te vermalen’, dit proces zorgt ervoor dat de darm de essentiële voedingsstoffen uit de voeding kan halen.

Bij een smoothie valt er niets meer te vermalen, waardoor het eigenlijk weinig nut heeft op deze manier je vitaminen binnen te krijgen. Natuurlijk is een smoothie een mooi tussendoortje! Dus deze hoef je zeker niet te laten.

-Maaltijdvervangers, deze leggen de darmen stil, omdat er wederom niks meer te vermalen valt! Je darmen worden ¨lui¨ en raken uit balans!

Als je stopt met maaltijdvervangers gaan de darmen weer voor 1000% aan de slag voor je, wat dus niet gezond is voor je lichaam, er komen in een treinvaart giftige stoffen vrij, waardoor je lichaam het niet aan kan. Huidproblemen, maar zeker ook overgewicht gegarandeerd!

-Stress is één van de belangrijkste oorzaken van darmklachten. Net zoals alle andere oorzaken van darmklachten kan stress langdurig darmklachten uitlokken.

Huid- en darmproblemen, wat nu?

Allereerst is het belangrijk om meteen te handelen wanneer je last hebt van een onverklaarbare vermoeidheid, huidproblemen of een opgeblazen gevoel. Neovital Nutrition heeft daarom een speciale probiotica (Green Power Vega) ontwikkeld die de darmflora weer in balans brengt, waardoor je weer vitamines op kunt slaan en je huid, maar zeker ook je lichaam van binnen weer in balans komt en rustiger word.

Wat doet de Green Power Vega

Green Power Vega is een probiotica met maar liefst 27 verschillende soorten groenten en de beste lactospore probiotica, deze reinigt de ingewanden en de darmen. Verbetert de ontlasting en zorgt ervoor dat oude ontlasting vanuit de dikke darm wordt verwijderd. Dit supplement maakt de darmwand soepel en verbetert de opname van voedingsstoffen. Daarnaast worden ontstekingsreacties effectief tegengegaan.

199.300 Daily Greens v5.1 600x615 1 NeoVital Nutrition

Bestel hier je Green Power Vega en pak je problemen aan! Voor meer info KLIK HIER!

 

DEEL DIT ARTIKEL
De waardering van webshop.neovital.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 109 reviews.