De 6 voordelen van detoxen

png_20211121_160852_0000

Detoxen of ontgiften is een term uit de alternatieve geneeskunde. Er wordt het verwijderen van afval- en gifstoffen uit het lichaam mee bedoeld. Het lichaam ontgiften kan op verschillende manieren. Met een detox kuur reinig je het lichaam van gifstoffen via je voeding.

Detoxen, het woord alleen al klinkt voor sommige mensen als een nachtmerrie! Zwaar dieet, honger, sappen, niks mogen eten, maar dit is niet altijd waar!! Je lichaam kan ook prima detoxen met hulpmiddelen, waarbij je niet perse de hele dag alleen op water mag leven 😉 uiteraard is dit voor iedereen anders!

Maar wij spelen in op de mensen die het niet makkelijk vinden en toch een gezonde leefstijl willen.

 

Wij hebben 6 voordelen op een rijtje gezet, waarom een detox eens in de zoveel tijd echt gezond is!

1. Je raakt afvalstoffen kwijt die zich langzaam in je lichaam ophopen

Het spijsverteringsstelsel levert normaliter veel energie om de voeding voldoende te kunnen verteren. Met een detox kuur door middel van thee of supplementen, zal dit een positieve werking hebben op de spijsvertering. Het spijsverteringsstelsel hoeft dusdanig weinig energie te leveren, waardoor de gifstoffen makkelijk en sneller afgevoerd kunnen worden.

 

2. Je krijgt na de kuur meer energie

Met de verwijdering van de gifstoffen, is je lichaam vrij om zich te concentreren op andere functies. Het lichaam heeft minder energie nodig, waardoor er volop energie overblijft voor andere dingen.

 

3. Je zult afvallen

De belangrijkste reden voor een detox kuur, is het ontgiften van gifstoffen in het lichaam. Overtollige gifstoffen maken het bijna onmogelijk voor het lichaam om af te vallen.

Gifstoffen zijn alle stoffen die vitale lichaamsprocessen ontregelen. Door te veel aan gifstoffen in het lichaam, komt het lichaam er niet meer aan toe om het lichaamsvet te verbanden.

Door het ontdoen van de gifstoffen en de dosering in de voedingstoffen, kan je uiteindelijk afvallen. En natuurlijk kan daarom een detox niet altijd heel erg prettig aanvoelen! Denk daarbij aan diarree, misselijk, gasvorming, opgezette buik, hoofdpijn, bedroefd en soms in ernstige gevallen moe.

 

4. Je krijgt een betere nachtrust

Toxine en vrije radicalen hopen zich op in het lichaam, wat invloed heeft op onze hersenfuncties. Je hebt moeite met slapen, je bent chronisch vermoeid en je hebt een slechte concentratie. Met een detox kuur ga je de toxine en vrije radicalen tegen, wat bij draagt aan een betere nachtrust.

 

5. Je kunt er een mooiere huid van krijgen

Het lichaam verwijderd de gifstoffen via de nieren en darmen. Soms heeft het lichaam te veel gifstoffen, waardoor de nieren en darmen dit niet tot nauwelijks effectief kunnen verwerken. De gifstoffen worden dan verwerkt via de huid. De huid zal na de ontgifting er beter uitzien en huidproblemen zoals acne kunnen zelfs worden opgelost hierdoor.

Let op! Tijdens de kuur, kan het tijdelijk verergeren! Houdt daar rekening mee.

 

6. En zeker niet onbelangrijk: je start vanaf nu met een gezonde leefstijl!

Te veel koffie? Overmatige alcoholgebruik? Het wekelijks eten van suikers, vetten en zouten? Dit kan je nu allemaal achter je laten. Met een detox kuur elimineer je oude voedingspatroon. Je begint weer op nul. Je weet nu wat je wel en niet kan eten om zo niet weer in je slechte gewoontes te komen. Uiteindelijk zal dit jou leiden tot een gezondere levensstijl!

Denk jij na het lezen van de 6 voordelen van detoxen, dit is iets voor mij.

Neem dan gerust contact met ons op. Zorg ervoor dat je het direct goed aanpakt, zodat je makkelijker je doelstelling(en) gaat behalen.

Wil je meer weten over onze producten?

Kijk dan op www.neovital.nl of volg ons op social media

DEEL DIT ARTIKEL
De waardering van www.neovital.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 34 reviews.