De waarheid over vleesvervangers: zijn ze echt gezond?

vleesvervangers neovital

De waarheid over vleesvervangers. Ontdek waarom vleesvervangers niet zo gezond zijn als ze lijken en wat de beste alternatieven zijn.

 

Vleesvervangers zijn de laatste jaren enorm populair geworden. Veel mensen kiezen ervoor om minder vlees te eten vanwege gezondheids- en milieuredenen. Vleesvervangers worden vaak aangeprezen als een gezonder alternatief voor vlees, maar is dat wel zo?

In deze blog zal ik de nadelen van het eten van vleesvervangers bespreken en uitleggen waarom ons verteringsstelsel hier niet goed mee om kan gaan. Ook zal ik bespreken wat we beter kunnen eten en waarom puur eten en vlees zonder toegevoegde chemische stoffen beter is voor onze gezondheid.

Nadelen van vleesvervangers

Hoewel vleesvervangers vaak als gezonder worden gezien dan vlees, zijn er ook enkele nadelen aan het eten van deze producten. Ten eerste bevatten veel vleesvervangers veel toegevoegde suikers, zout en andere ingrediënten om de smaak en textuur te verbeteren. Dit kan leiden tot een hogere inname van deze ingrediënten, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen op de lange termijn, zoals obesitas en hoge bloeddruk.

Een ander nadeel van vleesvervangers is dat ze vaak veel bewerkte ingrediënten bevatten. Deze ingrediënten worden vaak bewerkt om de smaak en textuur van het product te verbeteren, maar kunnen ook schadelijk zijn voor de gezondheid. Bewerkte voedingsmiddelen worden geassocieerd met een hoger risico op ziekten zoals hart- en vaatziekten, kanker en diabetes.

Symptomen die kunnen ontstaan

Het eten van vleesvervangers kan ook leiden tot bepaalde symptomen, zoals een opgeblazen gevoel, gasvorming en diarree. Dit komt omdat ons lichaam niet goed is aangepast om deze bewerkte producten te verteren. Veel vleesvervangers zijn gemaakt van soja of gluten, ingrediënten die sommige mensen moeilijk kunnen verteren.

Ons verteringsstelsel kan hier niet mee omgaan

Ons verteringsstelsel is ontworpen om natuurlijke voedingsmiddelen te verteren, zoals fruit, groenten en vlees. Bewerkte voedingsmiddelen, waaronder vleesvervangers, worden niet zo gemakkelijk afgebroken en verteerd door ons lichaam. Dit kan leiden tot problemen met de spijsvertering en een verhoogd risico op ziekten.

Wat we dan wel beter kunnen eten

In plaats van vleesvervangers te eten, is het beter om te kiezen voor voedingsmiddelen die van nature rijk zijn aan voedingsstoffen. Groenten, fruit, noten, zaden, peulvruchten en volkoren granen zijn allemaal goede opties voor een gezonde maaltijd. Deze voedingsmiddelen bevatten belangrijke voedingsstoffen zoals vezels, vitamines en mineralen die ons lichaam nodig heeft om goed te functioneren.

Puur eten is niet alleen goed voor onze gezondheid, maar ook voor het milieu. Door te kiezen voor onbewerkte voedingsmiddelen, vermijden we het gebruik van onnodige chemicaliën en kunstmatige ingrediënten die schadelijk kunnen zijn voor het milieu en onze gezondheid.
Daarnaast kunnen we ons steentje bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot door minder bewerkte voedingsmiddelen te consumeren, omdat de productie van deze voedingsmiddelen vaak meer energie en middelen vereist dan de productie van onbewerkte voedingsmiddelen.

 

Vlees zonder toegevoegde chemische stoffen

Als je toch vlees wil eten, is het belangrijk om te kiezen voor vlees zonder toegevoegde chemische stoffen. Biologisch vlees is een goede optie, omdat het afkomstig is van dieren die vrij zijn van antibiotica en hormonen. Ook grasgevoerd vlees is een goede keuze, omdat deze dieren een natuurlijk dieet krijgen en daardoor gezonder zijn dan dieren die op graan worden gevoerd. Door te kiezen voor vlees zonder toegevoegde chemische stoffen, vermijden we het risico op gezondheidsproblemen die kunnen ontstaan door het eten van bewerkt vlees.

Conclusie

Hoewel vleesvervangers een goed alternatief lijken voor vlees, hebben ze ook enkele nadelen en kunnen ze leiden tot symptomen zoals een opgeblazen gevoel en diarree. Ons verteringsstelsel is niet goed aangepast om bewerkte voedingsmiddelen te verwerken, dus het is beter om te kiezen voor onbewerkte voedingsmiddelen zoals groenten, fruit, noten, zaden, peulvruchten en volkoren granen. Als we toch vlees willen eten, is het belangrijk om te kiezen voor vlees zonder toegevoegde chemische stoffen. Zo kunnen we zorgen voor een gezonde en duurzame voedingsstijl.

Zorg voor een gezonde darmflora ten alle tijden! Wil je toch vleesvervangers eten ondanks de waarschuwingen, zorg er dan voor dat je dagelijks een goede probiotica neemt die je darmen kunnen verzorgen en kunnen helpen aan een betere vertering. Maar let op...dit wil niet zeggen dat vleesvervangers geen schade aan kunnen richten!

199.300 Daily Greens v5.1 600x615 1 NeoVital Nutrition

Advies nodig? Dat kan! Deze is bij ons gratis en vrijblijvend! Neem contact via ons op via het contactformulier, telefoon of een gratis adviesgesprek. We staan voor je klaar!

20220819 190541 0000 NeoVital Nutrition

Wil je meer info over onze producten kijk op www.neovital.nl of volg ons op social media

DEEL DIT ARTIKEL
De waardering van webshop.neovital.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 103 reviews.