De wonderen van Maca-vruchtbaarheid

Maca Neovital

Verhoog je vruchtbaarheid met: Maca

Wellicht hebben jij en je partner besloten om te beginnen aan kinderen, maar gaat het helaas nog niet helemaal vanzelf. Natuurlijke supplementen zouden je vruchtbaarheid kunnen ondersteunen, ondanks dat het vaak moeilijk is om de effectiviteit hiervan wetenschappelijk aan te tonen.

model g72f684610 640 NeoVital Nutrition

Over de werkzaamheid van Maca zijn echter veel mensen positief.

Wat is Maca?

Een van de natuurlijke supplementen die bekend staat om het vergroten van de vruchtbaarheid, is Maca. Dit is een kruidachtige plant die veel voorkomt in Zuid-Amerika. Het wordt ook wel Peruaanse Ginseng genoemd, en wordt in hetzelfde land heel veel gebruikt door vrouwen die graag zwanger willen worden.

De wortel van de plant worden vermalen tot poeder, die je in capsulevorm of los door je eten of drinken kan mengen.
Maca is de laatste tijd een stuk populairder geworden, omdat het ook bekendstaat als superfood.

Het bevat veel vitamine B en E, maar ook zink, selenium, calcium en aminozuren en enzymen. Maca is zo populair, omdat het naast het verhogen van de vruchtbaarheid ook bijdraagt aan sterke botten en tanden, het gaat bloedarmoede tegen, vergroot de spiermassa, kan ondersteunend werken bij afvallen, en werkt als anti-depressivum.  Ook geeft gebruik van Maca energie.

Maca en vruchtbaarheid

Maca is een adaptogeen, wat betekent dat het lichaam gereguleerd wordt en beter in balans is. Hierdoor zou het een positief effect kunnen hebben op de vruchtbaarheid, alhoewel er juist uit sommige onderzoeken werd aangetoond dat er geen sprake was van een significant verschil.

Onderzoekers die wel geloven in de werkzaamheid, geven aan dat de poeder ondersteunend kan zijn voor de hormoonhuishouding. Het zou oestrogeenspiegels bevorderen, waardoor er minder sprake zou zijn van te hoge of te lage oestrogeenlevels.

Ook zou Maca een gunstige invloed kunnen hebben op de follikelproductie.
Bij geboorte heb je als meisje je totale aantal eicellen al opgeslagen liggen in je lichaam. Deze nemen naarmate je ouder wordt alleen maar verder af.

Voordat er een follikel gaat rijpen en uiteindelijk tot een eisprong leidt, is er al een lang rijpingsproces bezig. Dit proces begint al een jaar eerder. Maca kan een gunstig effect hebben op dit rijpingsproces. Het regelmatig innemen van dit supplement zou de follikels gunstig kunnen beïnvloeden, die pas na minimaal 3 maanden echt tot rijping zullen komen in je eierstokken.

Echt effect zou dus pas na 3 maanden aantoonbaar kunnen zijn.

freedom g61c9b5971 640 NeoVital Nutrition

De bekende discussies!

Ook leidt Maca nogal eens tot discussie, omdat sommige onderzoekers claimen dat het ook schadelijk voor het lichaam kan zijn. Er wordt dan gerefereerd naar zogenaamde ‘glucosinolaten’, zoals zwavel en stikstof, die planten produceren om zich te weren tegen planteneters.

Deze stoffen kunnen inderdaad schadelijk zijn voor het menselijk lichaam, maar alleen in veel hogere doses dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Het risico is daarom verwaarloosbaar.

Op zoek naar een betere balans tussen oestrogeen en progesteron? Misschien is de Libido Power dan wat voor jou?

 

Wil je meer info over onze producten kijk op www.neovital.nl of volg ons op social media

DEEL DIT ARTIKEL
De waardering van webshop.neovital.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 109 reviews.