Fibromyalgie en supplementen

fibromyalgie

 Verschillende onderzoeken hebben supplementen getest om te bepalen welke de symptomen kunnen helpen verminderen van fibromyalgie.

Omdat fibromyalgie een chronische ziekte is met veel symptomen, is het belangrijk om een veelzijdige aanpak te volgen. Verschillende onderzoeken hebben supplementen getest om te bepalen welke waarschijnlijk de symptomen helpen verminderen. We gaan eens kijken wat je thuis kunt doen om een groot verschil maken. Supplementen kunnen namelijk een belangrijk stukje van deze puzzel zijn.

B-vitamines

De B-vitamines helpen bij het bestrijden van zenuwproblemen, zoals tintelingen en gevoeligheid, die veel voorkomen bij fibromyalgie. De B-vitamines zijn essentieel voor de energieproductie, het eiwitmetabolisme en het onderhoud van het centrale zenuwstelsel.

B-vitamines helpen ook het aantal rode bloedcellen in uw lichaam te verhogen en beschermen de myelineschede die zenuwuiteinden beschermt.

Vitamine C

Vitamine C kan je helpen fibromyalgie symptomen te bestrijden door uw immuunsysteem op te bouwen. Het is aangetoond dat het de symptomen van fibromyalgie helpt. Het helpt de cellen te beschermen en gezond te houden.

Vitamine C is nodig voor het behoud van gezond bindweefsel, dat ondersteuning en structuur geeft aan ander weefsel en organen. De dosering die wordt getoond om mensen met fibromyalgie te helpen, is 1000-3000 mg per dag.

Vitamine D

Deze “zonnevitamine-” is niet alleen goed voor het opbouwen van botten. Het kan ook helpen bij het bestrijden van fibromyalgie pijn en vermoeidheid, volgens een studie uit 2014, gepubliceerd in het tijdschrift Pain.

Voor de studie werden 30 vrouwen met fibromyalgie – die ook een tekort aan vitamine D hadden – in twee groepen verdeeld. De behandelde groep kreeg 20 weken lang orale vitamine D-supplementen. De controlegroep kreeg een placebo.

Beginnend na slechts een week vertoonde de behandelde groep een verbeterd lichamelijk functioneren, had ze minder ochtendmoeheid dan de placebogroep en rapporteerde een duidelijke vermindering van pijn.

Een review van vitamine D-onderzoek wees uit dat 70% van de patiënten met chronische pijn een tekort aan vitamine D had.

Het lichaam maakt vitamine D aan als de huid direct aan de zon wordt blootgesteld – onze beste bron. Maar sommige mensen produceren niet genoeg van deze voedingsstof, volgens de National Institutes of Health.

Co-enzym Q10

Suppletie met co-enzym Q10 vertoonde verbetering van de symptomen.

Volgens onderzoek aan de Universiteit van Sevilla in Spanje is er een sterk effect van Q10 in vergelijking met een placebo-suppletie bij patiënten met fibromyalgie.

De Q10-groep had een vermindering van de ontsteking. Er werd een significante verbetering gezien in de items interpersoonlijke gevoeligheid, depressie, angst, vijandigheid en psychoticisme; matig substantiële veranderingen werden waargenomen in somatisatie en obsessief-compulsieve problemen.

Magnesium

Magnesium wordt al lang onderzocht als een mogelijke behandeling voor fibromyalgie en ME / cvs. Sommige onderzoeken hebben gesuggereerd dat magnesium de ontsteking die het syndroom veroorzaakt, kan temperen..

Magnesium is een mineraal dat belangrijk is voor de vorming van botten en tanden, en voor een normale werking van de spieren. Ook speelt het een rol bij de overdracht van zenuwprikkels. Vooral de combinatie van magnesium met aquamin en calcium.

Aquamin

Aquamin magnesium is een multi-mineraal complex dat goed door het lichaam opgenomen wordt. Aquamin magnesium wordt gewonnen uit het schone, mineraalrijke zeewater voor de Ierse kust, het wordt daarom ook wel marine magnesium genoemd.

5-HTP (5-hydroxytryptophan)

5-HTP wordt gebruikt voor slaapstoornissen zoals slapeloosheid, depressie, angst, migraine en spanningshoofdpijn, fibromyalgie, obesitas, premenstrueel syndroom, aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit, convulsie en de ziekte van Parkinson.

5-HTP werkt in de hersenen en het centrale zenuwstelsel door de productie van serotonine te verhogen. Serotonine kan de slaap, eetlust, temperatuur, seksueel gedrag en pijngevoel beïnvloeden. Omdat 5-HTP de synthese van serotonine verhoogt, wordt het gebruikt voor verschillende ziekten waarbij wordt aangenomen dat serotonine een belangrijke rol speelt.

Voor mensen met fibromyalgie kan 5-HTP de diepe slaap helpen verbeteren en pijn verminderen. In een studie gepubliceerd in de Alternative Medicine Review, meldden onderzoekers dat suppletie met 5-HTP ook depressie, angst, slapeloosheid en pijn verbeterde.

Alles in 1

Onze Beauty Boost Vega in combinatie met de D3 Extra Strong bevatten alle elementen die verlichting kan geven bij fibromyalgie. Uit bijna 1000 testers die deze combinatie voor 4 maanden hebben getest ervaren bijna 96% directe verbetering en verlichting en kunnen weer ¨normaal¨ leven.

Onze Beauty Boost Vega is een uniek product wat uit eigen ontwikkeling op de markt is gezet speciaal voor verschillende aandoeningen. Wil je weten waarvoor je de Beauty Boost Vega in kunt zetten klik dan HIER

multivitamine

Wil je direct de hele ervaring klik dan HIER

Wil je meer info over onze producten kijk op www.neovital.nl of volg ons op social media

DEEL DIT ARTIKEL
De waardering van webshop.neovital.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 112 reviews.