Foliumzuur; wat doet het precies?

foliumzuur neovital

Foliumzuur is een essentieel mineraal dat ervoor zorgt dat je kindje goed kan ontwikkelen. 

Foliumzuur is een vitamine die je nodig hebt voor de groei en ontwikkeling van je baby. De meeste mensen krijgen genoeg foliumzuur binnen door middel van hun voeding, maar soms kan het nodig zijn om een supplement te slikken. Wat doet foliumzuur precies? In dit artikel lees je alles over foliumzuur en waarom dit mineraal zo belangrijk is tijdens een zwangerschap.

Wat is foliumzuur?

Foliumzuur is een vitamine B, die belangrijk is voor de opbouw van DNA en de bevruchting. Het zorgt er ook voor dat de foetus gezond kan groeien en helpt tegen hart- en bloedvaten aandoeningen. Verder wordt foliumzuur geabsorbeerd in de dunne darm en daar omgezet in methylfoliumzuur. Dat is nodig voor celgroei en het tegengaan van depressie bij volwassenen (zie verder).

Hoeveel foliumzuur heb je nodig?

Foliumzuur is belangrijk voor een goede ontwikkeling van je kindje. Bijna alle vrouwen die zwanger willen worden slikken foliumzuur om hun kindje gezond op te kunnen groeien. Het is ook belangrijk tijdens de hele zwangerschap, want de eerste dagen na de bevruchting gebeurt er al veel in je lichaam.

Daarom is het belangrijk dat je genoeg foliumzuur binnenkrijgt en dat je dus niet stopt met slikken als je zwanger bent, maar gewoon doorgaat met 1 tablet per dag (of zoals geadviseerd)

Deze vitamines zijn nodig om eiwitten te maken voor de hersenontwikkeling van je baby. Vooral foliumzuur en vitamine B12 en B6 zijn erg belangrijk voor een gezonde hersenontwikkeling van jouw kindje én jij!

Vitamine B12 werkt samen met foliumzuur en kalium iodide om DNA te produceren (het materiaal waarmee het menselijk lichaam cellen kan bouwen).

Verder speelt vitamine B12 een cruciale rol bij de verwerking van glucose (suiker) door het lichaam (ook wel glucose tolerance genoemd), wat heel belangrijk is tijdens bevalling om ervoor te zorgen dat er weinig bloed wordt  verloren door het hart wanneer er adrenaline aanwezig is.

Waar zit foliumzuur in?

Foliumzuur is in groenten en fruit te vinden. Het is bijvoorbeeld te vinden in broccoli, asperges, tomaten, aardbeien en sinaasappels. Het kan ook worden aangetroffen in volkoren producten.

Waarom is foliumzuur belangrijk bij een zwangerschap?

Foliumzuur is een essentieel mineraal dat ervoor zorgt dat je kindje goed kan ontwikkelen. Zo is foliumzuur nodig voor de ontwikkeling van de hersenen en longen.

Ook tijdens de zwangerschap heb je extra foliumzuur nodig, omdat het lichaam extra vocht opneemt en er in je lichaam veel flinke hoeveelheden energie aanwezig zijn om niet alleen jezelf maar ook je kindje te voeden.

Hoe kun je nu eigenlijk foliumzuur binnenkrijgen?

Het kan alleen via voeding worden opgenomen of via supplementen. Sommige mensen denken dat ze hun lichaamsfuncties niet kunnen laten testen door arts of specialist om te zien hoeveel foliumzuren hun lichaam nodig heeft (vooral wanneer ze op hoge leeftijd zijn) omdat ze gezondheidsproblemen hebben of medicijnen slikken die mogelijk verhinderen dat de test goed uitvalt.

fetus gf71fbeec9 640 NeoVital Nutrition

Foliumzuur is heel belangrijk tijdens de zwangerschap. Begin daarom zo vroeg mogelijk met het slikken van een supplement als je zwanger wilt worden.

  • Foliumzuur is waardevol voor je baby. Het is essentieel voor de ontwikkeling van de hersenen en zenuwen.
  • Hoe sneller je begint met het slikken van een supplement, hoe beter. Tijdens de zwangerschap zal je lichaam meer foliumzuur nodig hebben dan daarvoor, omdat je lichaam hem zelf niet kan aanmaken. Dit komt doordat er een extra bijdrage aan foliumzuur nodig is voor de ontwikkeling van je kindje. Begin daarom zo snel mogelijk met het slikken van een supplement als je zwanger wilt worden (of binnenkort wil worden).

Conclusie.......

Foliumzuur in de combinatie van B6 en B12 zijn een van de belangrijkste vitamines en mineralen die je nodig hebt om goed te kunnen functioneren. Het helpt je lichaam om zichzelf te beschermen tegen ziektes, maar het kan ook andere schadelijke effecten van slechte voeding of stress verminderen.

Het is daarom erg belangrijk dat je er voldoende van slikt. Als je zwanger wilt worden, is het raadzaam om zo vroeg mogelijk met een supplement te beginnen als je nog niet in verwachting bent geraakt ervan uitgaat dat je kindje later wel genoeg foliumzuur opneemt uit jouw bloed via de placenta.

Wij van Neovital hebben een speciale foliumzuur ontwikkeld met een combinatie van B6 en B12, KLIK HIER voor meer informatie.

foliumzuur neovital

Wil je meer info over onze producten kijk op www.neovital.nl of volg ons op social media

DEEL DIT ARTIKEL
De waardering van webshop.neovital.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 109 reviews.