Gezondheidsvoordelen van kaneel!

kaneel

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van kaneel?
Het is niet alleen lekker, maar blijkt ook nog eens talloze gezondheidsvoordelen te hebben. Tijd om eens in de wereld van de kaneel te duiken.

KANEEL

Kaneel komt van het woord canella, dat letterlijk stokje betekent. Dit stokje bestaat uit de opgerolde binnenbast van de scheuten van de kaneelboom: de Cinnamomum verum. Kaneelpoeder bestaat uit de gemalen bast van die boom. Althans, als je mazzel hebt, want 90% van de verkochte kaneel is gemaakt van het goedkopere Cassia (familie van kaneel) en dus niet van echte Ceylon kaneel uit Sri Lanka. Dat wordt er trouwens wel vaak in een kleine hoeveelheid doorheen gemengd. Echte kaneel smaakt niet alleen beter, maar is ook duurder.

In goedkope Cassia kaneel zitten kleine hoeveelheden coumarine. Een hoge inname hiervan kan leverschade veroorzaken en de bloedstolling remmen. Langdurig gebruik is mogelijk zelfs kankerverwekkend, zo is te lezen op de site van het Voedingscentrum. Probeer dus altijd voor de echte Ceylon kaneel te gaan, die meestal uit Sri Lanka komt, maar soms ook uit India of Madagaskar. Deze stokjes zijn wel wat dikker dan de kaneelstokjes uit de winkel by the way!

Daarom hebben wij gekozen om ECHTE NATUURLIJKE Ceylon Kaneel uit Sri Lanka, in een hoge dosering toe te voegen aan onze Slim Boost Vega. Dit geeft uiteraard ook die bittere smaak! Maar, het is dus hartstikke gezond! Daarom is de Slim Boost niet alleen om af te vallen, maar ook zeker om je gezondheid op te krikken!

ECHTE KANEEL HEEFT VERSCHILLENDE GEZONDHEIDSVOORDELEN:

  • Het stabiliseert de bloedsuiker en vermindert de schadelijke effecten van suiker. Slechts één shake Slim Boost per dag kan al verschil maken. Het maakt de cellen niet alleen gevoeliger voor insuline, maar zorgt ook voor een vertraagde afgifte van suiker in het spijsverteringskanaal.
  • Het houdt je jong en vitaal en gaat veroudering tegen. Dat heeft te maken met het feit dat het een krachtig antioxidant is, die op de ORAC schaal van antioxidanten maar liefst op de derde plek staat (boven ‘super food’ als kurkuma, Acai bessen, knoflook en oregano). Antioxidanten beschermen je lijf tegen vrije radicalen.
  • Het beschermt tegen bacteriën, microben en schimmels. Zo laat onderzoek zien dat kaneelolie een schimmelinfectie door de gist Candida vermindert. Maar het kan ook een ‘simpel’ schimmeltje op je teennagel helpen verminderen. Verder helpt het tegen ontstekingen en kan het ook tegen acne helpen.
  • Het verbetert de spijsvertering volgens de oude Chinese geneeskunst. Ook in de Indiase Ayurveda wordt het gebruikt als middel tegen winderigheid, een opgeblazen gevoel en als eerste hulp bij spijsverteringsproblemen. Vaak wordt het hiervoor als een thee geserveerd.
  • Het kan helpen tegen een slechte adem.
  • Het stimuleert de bloedsomloop

Slim Boost Vega Original

In onze Slim Boost Vega original zit een hoge dosering ceylon kaneel en kan je helpen bij alle gezondheidsvoordelen die kaneel voor je kan veroorzaken.

Klik HIER voor meer informatie

170412644 1723613511151195 5419965252108476156 n NeoVital Nutrition

DEEL DIT ARTIKEL
De waardering van webshop.neovital.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 109 reviews.