Hooikoorts? Seks is volgens de wetenschap de beste oplossing.

0001-3573961959_20210629_083445_0000

Als je vrijgezel bent, tja dan heb je pech, of toch niet?

Van die rode tranende ogen, een niesaanval, snotneus of een kriebel strot: hooikoorts is geen lolletje. Zeker nu niet, ze kijken je maar raar aan tegenwoordig als je weer eens een niesaanval hebt in de winkel of je haalt een keer je neus op.

Rode ogen met tranen werken trouwens ook niet mee, aangezien mensen denken dat je zojuist iets ernstigs hebt meegemaakt en je gaan troosten. (wel lief natuurlijk) Wij gingen op onderzoek uit!

 

Er is een medicijn, zeggen ze. En het medicijn is leuker dan welke pil dan ook. Onderzoekers aan de Iraanse Tabiz Medical University hebben namelijk geconcludeerd dat seks de symptomen van pollen allergieën kan verlichten.
Ofwel: een goede beurt helpt tegen hooikoorts, zo zegt de wetenschap.
Hoe het zit? Door seks worden bepaalde bloedvaten afgekneld, waardoor je juist weer beter door je neus kunt ademen en je ogen stoppen met tranen.
Goed, je komt niet gelijk volledig van je hooikoorts af als je seks hebt, maar het proberen kan ieder geval geen kwaad dus. Geen slechte optie toch 😉

Een van de onderzoekers, neuroloog Sina Zarrintan, legt uit: ‘Je kunt het dus zo vaak als je wilt doen. Want het kan zomaar je klachten verlichten. En als je nou echt extreem last hebt van hooikoorts, nou ja, dan kun je dus de hoeveelheid van de seks die je hebt wat opvoeren. Zijn je symptomen echt extreem erg, dan hou je man thuis, en zorg dat je wat extra energie hebt;-)

Een collega van hem ziet wel wat beren op de weg: ‘Het is nu eenmaal niet de hele dag beschikbaar en te gebruiken, zoals een neusspray. En als je single bent heb je dan dus extra pech’. Maar hey.... er zijn opties genoeg lijkt me? Ook als je vrijgezel bent

Overigens zijn medicijnen tegen hooikoorts niet altijd erg voordelig voor je seksleven. Want sommige medicatie zou ervoor zorgen dat je vagina droger wordt, waardoor het lastiger is voor een vrouw om te genieten van een vrijpartij.

Antihistamine zorgt er bijvoorbeeld voor dat het de slijmvliezen uitdroogt zodat je niet eeuwig rondloopt met een snottebel, maar het droogt dus meer uit dan je liefhebt, ook ons plekje daar beneden…en laten we dat nou net niet willen! Tenminste, wij denken er zo over.

Nou ja. Eén op de vijf Nederlanders heeft last van hooikoorts, dus mochten al die slimme mensen iets willen proberen wat ze nog niet hebben gevonden in de apotheek of drogist: je weet wat je te doen staat.

Nederlanders hebben gemiddeld drie keer per maand seks, dus dat kan beter, als je van je jeukende ogen af wilt. Wip ze, hè. En bedank ons later maar, we hebben het met liefde aan je doorgegeven!

DUSSSSSS...You gooooooo!

DEEL DIT ARTIKEL
De waardering van www.neovital.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 34 reviews.