Kokosolie, wat kunnen we er allemaal mee? DIY!

0001-3826551400_20210704_162240_0000

Te simpel en super gezond! Kokosolie je kunt er zoveel mee!

Kokosnoot, kokosolie, kokosrasp, kokosboter, kokos kokos kokos...

Kokos is het meest gezonde ingrediënt dat je maar kunt bedenken, en nee niet de kokos in de bounty of in het ijs, maar dan bedoelen we echt de biologische verse kokosolie! Wist jij dat je er eindeloos DIY producten mee kunt maken? Wat is DIY, nou heel simpel DO IT YOURSELF!

Tegenwoordig zitten in bijna alle producten wel chemische stoffen die dus niet goed zijn voor ons lichaam, daarmee breek je veel gezonde cellen af, je kunt er ziek van worden en ga zo nog maar even door. In onze zoektocht naar leven in hippie style zijn we veel tegengekomen, maar zeker ook veel uitgeprobeerd!

We kunnen jullie nu alles gaan vertellen, maar laten we het eens over tandpasta hebben, vaak vol fluoride en dat blijkt toch niet heel gezond te zijn voor je.

Tandpasta met bijwerkingen

Meerdere keren per dag stoppen we het goedje in onze mond. Omdat we het niet eten denken we dat het geen kwaad kan, maar onvermijdelijk slikken we heus wel eens wat tandpasta door.

Misschien nog wel belangrijker; veel stoffen worden juist razendsnel in onze bloedbaan opgenomen via het mondslijmvlies. Dat is ook de reden waarom bijvoorbeeld homeopathische korreltjes onder de tong ingenomen kunnen worden, en in de reguliere geneeskunde bij een (dreigend) hartinfarct een pilletje of spray onder de tong gegeven wordt. Waar je mee poetst is dus wel van belang.

Veel commerciële tandpasta's bevatten schadelijke stoffen en kunstmatige zoetstoffen. Zo staat er zelfs een waarschuwing voor fluoride op de verpakking: "Gebruik voor kinderen van zes jaar of jonger niet meer tandpasta dan de grootte van een erwt. Zorg dat ze zo weinig mogelijk tandpasta inslikken. Raadpleeg een (tand)arts als uw kind fluoride in een andere vorm gebruikt."

  • Fluoride

Fluoride wordt gebruikt om het glazuur hard te maken en om gaatjes te voorkomen. Er ontstaat echter steeds meer ophef over. Het is bekend dat het fluorose kan veroorzaken waardoor je tanden geel verkleuren, er putjes in de tanden ontstaan en zelfs zó hard worden dat ze afbrokkelen.Fluoride wordt ook gebruikt als onderdeel van rattengif.

  • Sodium Lauryl Sulfate

Natriumlaurylsulfaat is een reinigende stof en wordt gebruikt om tandpasta zo lekker schuimend te maken, maar kan ook irriterend werken en de balans van je huid en slijmvliezen ernstig verstoren.

  • Glycerine

Glycerine is in principe een natuurlijk ingrediënt waar weinig mis mee is, maar legt een beschermend laagje over onze tanden. Dat klinkt geweldig, alleen zijn je tanden daardoor niet meer in staat om essentiële mineralen op te nemen die juist nodig zijn voor een goede opbouw.

  • Alumina

In sommige tandpasta's wordt zelfs aluminium gebruikt. Aluminium heeft een zeer ongunstige invloed op onze zenuwcellen.

Niet zo onschuldig dus..

Daarom gingen we op zoek naar een gezonde, maar effectieve tandpasta die je dus zelf maakt van ingrediënten puur uit de natuur! KOKOS TANDPASTA!!! Hoe gaaf is dit!

DIY Tandpasta

Met maar 2 ingrediënten maak je snel en makkelijk een goede tandpasta die je gebit verzorgt, en een frisse adem geeft!

  • 5 eetlepels biologische extra virgin kokosolie (kies voor raw en echt biologisch)
  • 5 eetlepels baking soda (= zuiveringszout; natriumbicarbonaat)

Eventueel kun je ook nog toevoegen:

  • etherische olie, bijvoorbeeld pepermunt (voor een frissere adem)
  • 1 eetlepel Keltisch zeezout 
  • Een paar druppels xylitol, voor een zoete smaak die je gebit niet aantast (ook in de natuurwinkel verkrijgbaar)

En zo zijn er nog veel meer gave dingen die je met kokos kunt maken, maar daarover later meer! Laten we eerst dit een uitproberen!

Voor meer volg ons op social media!

DEEL DIT ARTIKEL
De waardering van www.neovital.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 34 reviews.