Magnesium; natuurlijk laxeermiddel?

neovital magnesium

Magnesium als natuurlijk laxeermiddel?

Magnesium is een mineraal dat voor ons heel belangrijk is. Het speelt een rol in meer dan 300 van de functies van het menselijk lichaam, waaronder de bloedsomloop en stofwisseling. Magnesium is ook erg belangrijk voor het functioneren van je spijsverteringsstelsel.

In dit artikel lees je meer over magnesium: wat hij precies doet, hoeveel mag je nemen en of hij laxerend werkt?

Magnesium met natuurlijke kristallen als laxeermiddel?

Magnesium met natuurlijke kristallen als laxeermiddel

Natuurlijk laxeermiddel? Het is de vraag waar vele mensen aan denken wanneer ze een magnesiummengsel willen gebruiken. Echter, als je op zoek bent naar een natuurlijk laxeermiddel dan heb je nu de juiste keuze gemaakt.

Magnesium met natuurlijke kristallen is echt een goede keuze voor mensen die vanwege hun persoonlijke situatie last hebben van constipatie of verstopping en daarbij gaan we er vanuit dat je op zoek bent naar een product met de beste kwaliteit. In dit artikel zullen we uitleggen hoe magnesium in verband staan met constipatie en over de voordelige aspecten ervan.

Wat zijn de laxerende eigenschappen van magnesium?

Magnesium is een natuurlijk laxeermiddel. Magnesium draagt bij aan de regeling van je spijsvertering en zorgt ervoor dat je maag zich kalm houdt. Als je dit middel inneemt kun je minder last hebben van constipatie of diarree. Bovendien bevordert magnesium goed de doorbloeding en ontspant dus ook het sluitspierkanaal in de darmen.

Magnesium helpt om te verminderen dat er weefsel wordt afgebroken als er een ontsteking optreedt in de darmwand (colitis ulcerosa). Zeer belangrijk voor mensen met een verminderde stofwisseling die last hebben van constipatie of chronische diarree!

Magnesium voor een gezond spijsverteringsstelsel.

Magnesium is belangrijk voor het functioneren van je spijsverteringsstelsel. Het zorgt bijvoorbeeld voor een gezond slijmvlies, waardoor je spijsvertering beter verloopt. De meeste mensen krijgen genoeg magnesium binnen via eten en drinken.

Maar als je vaker veel stress ervaart, sportief actief bent of niet genoeg eet om de dagelijkse behoefte te dekken, lijkt het verstandig om magnesium te supplementeren.

Magnesium is ook nodig voor het opnemen van calcium uit voedsel. Als je weinig calcium inneemt of niet goed kan opnemen, kan dat leiden tot botafbraak en osteoporose en daarom is het belangrijk om te weten wat de beste manier is om extra magnesium te krijgen en hoeveel het precies is dat jouw lichaam nodig heeft.

Welke vorm van magnesium heeft het meeste effect op je darmen?

Wat vorm van magnesium heeft het meeste effect op je darmen?

  • Magnesiumcitraat: Het grootste deel van deze vorm wordt opgenomen in de darmen, waar het geleidelijk aan wordt uitgescheiden. Het maagzout (chloride), dat ook bijdroeg aan de snelheid waarmee magnesium werd opgenomen, werd verwijderd. Deze manier van inname is gunstig voor veel mensen met een slechte nierfunctie of hypertonie (hoog bloeddruk).
  • Magnesiumglyceraat: Deze formule verhoogt de kans op zure stoelgang en kan moeilijk verteerbaar zijn bij overgevoeligheid voor lactose en galactose.
  • Magnesiumsuccinaat: Dit is een soort poepjes met een sterke laxerende invloed die sneller via de darmen kunnen worden afgebroken dan andere soorten poepjes (maar niet per se goedkoper). Vooral als je vaak weinig tijd hebt om te ontbijten kan dit product erg handig zijn. Je moet er wel rekening mee houden dat je naast poepjes ook gemakkelijk last kunt krijgen van diarree als je te snel gaat drinken en/of te veel neemt.

Hoe werkt magnesium in combinatie met andere mineralen?

  • Magnesium is een essentieel mineraal en onder andere belangrijk voor de opname van calcium.
  • Magnesium is onder andere belangrijk voor de opname van ijzer.

Magnesium is een goede oplossing bij obstipatie

Magnesium is een goed oplossing bij obstipatie

Magnesium is een goed laxeermiddel. Dit komt doordat het je spijsverteringsstelsel ondersteunt en je botten sterk maakt. Het is natuurlijk ook heel erg belangrijk voor het hart en zorgt ervoor dat je een helder hoofd blijft houden op momenten dat je omringd bent door mensen die hun hersens aan het verzetten zijn.

Conclusie

Magnesium is een natuurlijk laxeermiddel en kan je helpen om de darmwerking te normaliseren. Deze aanvulling is ook geschikt voor mensen die gewoon wat meer rust in hun leven willen, want het zorgt voor een betere slaap. Omdat magnesium zo’n allround mineralen is kan het dus altijd handig zijn om er een poosje mee te starten als je last van obstipatie of constipatie ervaart op basis van andere factoren zoals stress of slechte voeding!

Ben je op zoek naar een goede magnesium met aanvulling van calcium en nog veel meer, kijk dan een bij ons Mineral Liquid of de Beauty Boost Vega! Een hoge concentratie magnesium met de hoogste opneembaarheid en natuurlijke ingrediënten.

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE over de mineral liquid

mineralen

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE over de Beauty boost vega

beauty boost vega neovital

Advies nodig? Dat kan! Deze is bij ons gratis en vrijblijvend! Neem contact via ons op via het contactformulier, telefoon of een gratis adviesgesprek. We staan voor je klaar!

Wil je meer info over onze producten kijk op www.neovital.nl of volg ons op social media

DEEL DIT ARTIKEL
De waardering van webshop.neovital.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 109 reviews.