Werkt magnesium tegen hoofdpijn en migraine?

neovital magnesium

Werkt magnesium tegen hoofdpijn en migraine?

Wat is Magnesium eigenlijk;

Magnesium is een mineraal dat voorkomt in graanproducten, groente, noten en melkproducten. Het is nodig voor onder andere de vorming van bot en spieren en speelt een rol bij de goede werking van spieren en overdracht van zenuwprikkels.

Magnesium draagt bij aan een goede stofwisseling in de hersenen. Magnesium heeft een ontspannende werking op het hoofd en de nekspieren.

 

Het gebruik van voldoende magnesium helpt om migraine, clusterhoofdpijn, spanningshoofdpijn en hoofdpijn door hypertensie (hoge bloeddruk) te verminderen.

Hoe zit het met de verschillende soorten hoofdpijn, hoe weet je of je voldoende magnesium binnenkrijgt en wat kun je doen om het tekort tegen te gaan? Ik leg het graag uit!

Hoofdpijn
Er zijn verschillende soorten hoofdpijn, van spanningshoofdpijn tot migraine en clusterhoofdpijn en allemaal kunnen ze in verband gebracht worden met een magnesiumtekort.

Ook hormonale hoofdpijn heeft te maken met de balans in het lichaam, wat vaak veroorzaakt wordt door een tekort aan magnesium.

Spanningshoofdpijn
Verkrampte spieren zijn de oorzaak van spanningshoofdpijn. Het voelt alsof er een strakke band om je hoofd zit en je voelt stijfheid in je nek en rug.

De oorzaak van deze klachten is een elektrolyten tekort en welk mineraal speelt daar een grote rol in? Juist, Magnesium!

Migraine en clusterhoofdpijn
Migraine en clusterhoofdpijn worden vaak geassocieerd met een magnesiumtekort. In dit geval is er ook sprake van een magnesiumtekort, maar dan in bepaalde plekken in de hersenen.

De gezichtszenuw raakt ontstoken en dat is een oorzaak van migraine. Het is zeer waarschijnlijk dat magnesium van groot belang is voor het voorkomen van aanvallen van migraine en clusterhoofdpijn.

Het is mogelijk om tot 70% van de aanvallen te voorkomen als je voldoende B-vitaminen en magnesium binnenkrijgt, wat onze Beauty Boost Vega allemaal in hoge doseringen bevat.

Hoofdpijn door een hoge bloeddruk 
Magnesium en aquamin is van vitaal belang voor de ontspanning van de spieren. Een spier moet zich kunnen ontspannen om extra energie te leveren.

De belangrijkste spier in het lichaam is natuurlijk het hart. Als het hart onvoldoende kan pompen, neemt de bloeddruk toe.

Een magnesiumtekort zorgt er dus voor dat je spieren niet meer goed kunnen functioneren met alle gevolgen van dien, zoals spieraandoeningen, artrose, reuma, ontstekingen en fibromyalgie.

Het is zeer waarschijnlijk dat magnesium van groot belang is voor het voorkomen van aanvallen van migraine, hoofdpijn en spieraandoeningen.

Hoe ga je het tekort tegen?

Het is juist belangrijk om ook op de voeding te letten. Maar vooral de juiste pure supplementen te gebruiken om voldoende magnesium en aquamin binnen te krijgen.

 

Wat is Aquamin?

Aquamin wordt op een duurzame manier gewonnen uit de diepzeewateren voor de kust van IJsland, waar de wateren extreem rijk en puur zijn.

In tegenstelling tot andere bronnen van mineralen, is Aquamin voor 100% verkregen uit rode algen met de wetenschappelijke naam Lithothamnium.

Deze rode algen nemen namelijk verschillende sporenelementen op uit het omringende zeewater.

De combinatie van deze vorm van absorptie en de unieke structuur van Aquamin, resulteert in een mineraalrijk product dat vrij is van kalkachtige texturen en zeer goed wordt opgenomen door het menselijk lichaam.

Let op! Het gaat hierbij alleen om goed opneembare varianten, zoals in voeding. Wil je supplementen gebruiken? Bedenk dan dat niet elk supplement even goed worden opgenomen.

Magnesiumsupplementen

1. Wat het beste werkt om een magnesiumtekort op te heffen en hoofdpijn te bestrijden is het gebruik van lichaamseigen magnesium in poedervorm of gel om te smeren.

Onze Beauty Boost Vega bevat zowel magnesium en aquamin en zorgt voor een optimale opname van het lichaam om verlichting te geven bij hoofdpijnen, spieraandoeningen, ontstekingen en de veroorzaker daarvan.

Wil je meer informatie over onze krachtige pure en vegan Beauty Boost Vega, klik dan HIER

0001 4246488509 20210713 143712 0000 NeoVital Nutrition

DEEL DIT ARTIKEL
De waardering van webshop.neovital.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 109 reviews.