Ontdek de voordelen van Vitamine D3

neovital vitamine D

Ontdek de voordelen van Vitamine D3. Vitamine D3, zo moeilijk op te nemen, zoveel belangrijker dan je zou denken.

Op het gebied van gezondheid hebben vitaminen elk hun eigen werking. Wil je een echte sterk immuunsysteem? Slik dan vooral wat extra vitamine C. De onwaarschijnlijke held voor je huid te midden van donkere tijden is vitamine E, maar wat doet vitamine D3 precies?

Wat is vitamine D?

Naar schatting heeft zo’n 75% van de bevolking een tekort aan vitamine D. Hoe dat komt? Als één van de weinige vitaminen zit vitamine D in niet heel veel soorten voedsel. Vooral mensen die vegetarisch of zelfs veganistisch leven, riskeren een vitamine D-tekort. Het voedsel waar de vitamine nog een beetje uit te halen valt, is namelijk vette vis, vlees en eieren.

Gelukkig is vitamine D niet enkel uit voedsel te halen. Het wordt namelijk ook nog wel eens de zonnevitamine genoemd. Vitamine D wordt namelijk vooral in het lichaam opgenomen door blootstelling aan de zon. Het typische Nederlandse weer zorgt er daarom vaak voor dat het een uitdaging is om genoeg vitamine D te krijgen. Voedingssupplementen zijn daarom een perfecte ondersteuning voor je dagelijkse portie vitamine D.

Voordelen vitamine D3

Vitamine D3 heeft verschillende effecten op het lichaam en de gezondheid. Het grootste voordeel van mensen die genoeg vitamine D3 slikken, is dat zij stevigere botten en tanden hebben. Extra vitamine D3 zorgt er namelijk voor dat fosfor en calcium uit eten beter in het lichaam wordt opgenomen. Daarbij vermindert D3 ook botontkalking waardoor iemand langer stevigere botten behoudt.

Andere voordelen vitamine D3

Vitamine D3 oefent ook een positief effect uit op het immuunsysteem van mensen. De weerstand wordt dus versterkt! Ook stimuleert D3 de alvleesklier en de insulineproductie in het lichaam. Mede hierdoor draagt de vitamine bij aan het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Diabetes-patiënten hebben daardoor veel baat bij het slikken van extra vitamine D3.

Als laatste wordt de regulering van cel differentiatie door vitamine D gelinkt aan een preventief effect op kanker. Uit onderzoek van KWF blijkt dat vitamine D colonkanker mogelijk kan voorkomen.

Gelukkiger door vitamine D3

Naast dat vitamine D3 veel invloed op het menselijk lichaam kan hebben, beïnvloedt het ook onze gemoedstoestand. Vooral tijdens de donkere winterdagen kan extra vitamine D3 voor een oppepper zorgen, aangezien de zon zich dan minder vaak en fel laat zien.

De combinatie van vitamine D en onze gemoedstoestand komt door de hersenen. In het menselijk brein bevinden zich namelijk vitamine D-receptoren. Één van de menselijke stoffen die vitamine D daardoor beïnvloedt, is serotonine. Die stof heeft vervolgens weer invloed op het humeur van de mens.

Symptomen vitamine D3-tekort

Of jij een tekort aan vitamine D3 hebt, is op verschillende manieren te achterhalen. De meest voorkomende kwalen van een vitamine D3-tekort zijn:

  • vermoeidheid
  • botpijn
  • zwakke spieren met vaak kramp als gevolg
  • depressieve gevoelens

Extra vitamine D3 innemen

Om aan extra vitamine D3 te komen, is het slim om vaker vette vis zoals zalm, haring of makreel te eten. Ook het vaker eten van eieren, kaas, melk en yoghurt kunnen naast een wandeling in de zon helpen. Het grootste effect behaal je echter door voedingssupplementen te slikken.

Waarom vitamine D3 met vitamine K2 combineren?

Vitamine D3 draagt onder meer bij tot de opname van calcium en fosfor uit je voeding en zorgt zo voor een goed calcium- en fosforgehalte in het bloed. Vitamine K2 zorgt vervolgens voor de juiste distributie van calcium in je hele lichaam.

Vitamine K2 is nodig voor de bloedstolling. Maar ook voor sterke botten. Bij een vitamine K2-tekort kun je last krijgen van plotselinge bloedingen, zoals een bloedneus of tandvleesbloeding.

Vitamine D3 en Magnesium

Combineren, combineren. Dit heeft meerdere redenen. Want naast de vitamine K2 speelt ook magnesium een belangrijke rol voor de opname van vitamine D3.

Magnesium zorgt voor de omzetting van vitamine D naar de lichaamseigen, actieve variant. Als er een tekort aan magnesium is dan zal dit proces minder goed functioneren. Zodra mensen veel vitamine D3 toegediend krijgen omdat zij een tekort hebben, dan valt suppletie met magnesium aan te raden.

Daarom zijn deze 3 nutriënten zo enorm belangrijk voor je gezondheid, en niet alleen in het najaar...nee het hele jaar!!!

vitamine K2 en vitamine D3

Neovital Nutrition heeft de meest pure varianten in huis met een goede opneembaarheid! Wil je meer weten klik dan hier!

 

Wil je meer info over onze producten kijk op www.neovital.nl of volg ons op social media

DEEL DIT ARTIKEL
De waardering van webshop.neovital.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 58 reviews.