Saffraan; het rode goud!

saffraan neovital

De duurste specerij ter wereld? Met een kiloprijs van soms wel € 30.000 per kilo voert saffraan met verve de lijst aan. Saffraan heeft enorme gezondheidsvoordelen!

Wat is saffraan?

De specerij saffraan stamt af van de saffraan-krokus (Crocus sativa) en komt voor 80% uit Iran.  In het Arabisch betekent ‘safra’ geel. Saffraan wordt handmatig geplukt.

Deze arbeidsintensieve oogstmethode is verantwoordelijk voor de hoge prijs van saffraan. Elke bloem heeft drie oranjerode stampers. Voor een kilo saffraan zijn ongeveer honderdtachtigduizend bloemen nodig. Om het ‘rode goud’ te verkrijgen, worden delen van de stampers van de krokus handmatig geoogst.

Deze stijlen en stempels geven zowel de smaak als de bekende gele kleur. De meeldraden hebben geen culinaire waarde. Deze worden dus ook niet geplukt. Na het oogsten, droogt men de stijlen en de stempels. Dit gebeurt soms in de volle zon, maar soms ook in speciale droogkasten. De smaak van saffraan is bitter en mild en lichtzoet.

neovital

Gezondheidsvoordelen van saffraan

Aan saffraan worden al eeuwenlang bijzondere krachten voor de gezondheid toegekend. Zo gebruikte Hippocrates, de stamvader van de geneeskunde, al saffraan om zwangerschap te bevorderen. Ook in de Ayurveda neemt saffraan een bijzondere rol in.

Officieel mogen geen gezondheidsclaims voor saffraan worden gedaan, maar in de oudste Ayurvedische geschriften wordt saffraan al geroemd om zijn gezondheidsbevorderende kwaliteiten. Tegenwoordig is de specerij ook als voedingssupplement verkrijgbaar.

Voordelen van saffraan

  • Bron van antioxidanten: volgens een analyse uit 2015, zijn er drie actieve antioxidanten, namelijk crocine, picrocrocine en safranal. Deze antioxidanten helpen oxidatieve stress en vrije radicalen in het lichaam te bestrijden.
  • Helpt stoornissen aan het zenuwstelsel voorkomen: volgens een studie uit 2016 zorgt saffraan voor cognitieve verbeteringen – o.a. bij geheugenproblemen – bij mensen met een milde vorm van Alzheimer.
  • Heeft een positieve invloed op het humeur: er is steeds meer bewijs dat saffraan helpt om de stemming te verbeteren en een nuttige aanvulling op de behandeling van depressie te zijn. Een studie vond dat een saffraanextract de dopaminegehaltes in de hersenen verhoogde zonder de niveaus van andere hersenhormonen, zoals serotonine, te veranderen.
  • Zorgt voor een hoger libido: saffraan kan tevens de zin in seks bij zowel mannen als vrouwen verhogen. Onderzoekers hebben bijvoorbeeld gevonden dat saffraan een positief effect had op de erectiestoornissen en de algemene geslachtsdrift, maar dat het de levensvatbaarheid van het sperma niet veranderde.
  • Verbetert symptomen van het premenstrueel syndroom: de auteurs van een review uit 2015 vonden dat vrouwen tussen de leeftijd van 20 en 45 jaar die 30 mg saffraan per dag namen minder PMS-symptomen hadden dan degenen die een placebo namen.
  • Saffraan helpt om gewicht te verliezen: een studie uit 2017 vond bijvoorbeeld dat het nemen van een saffraanextract mensen met coronaire hartziekte hielp hun BMI, totale vetmassa en tailleomvang te verminderen. Mensen die het supplement namen hadden ook een verminderde eetlust in vergelijking met de mensen in de placebogroep.

Saffraan Plus+

Ben je op zoek naar een goede saffraan? Dan kun je er voor kiezen om die van Neovital te nemen! Onze saffraan bestaat uit de duurzame safranal en crocine. Met daaraan extra toegevoegd Biotine!

Biotine (vitamine B8) heb je nodig om energie uit eten vrij te maken. Verder speelt biotine een rol bij de vorming van vetzuren. Biotine draagt ook bij aan het behoud van een normale huid en normaal haar, en een normale werking van het zenuwstelsel.

saffraan neovitalKlik HIER voor meer informatie of om te bestellen!

 

Wil je meer info over onze producten kijk op www.neovital.nl of volg ons op social media

DEEL DIT ARTIKEL
De waardering van webshop.neovital.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 109 reviews.