Toen aankomen nog mijn enigste optie was

20210530_201041_0000

Eet dan, kreeg ik vaak te horen, maar als je anorexia hebt is dat makkelijker gezegd dan gedaan.

Ik ben Karin (anonieme naam) ik ben 31 jaar en ik woog nog maar 37 kg.

Anorexia, gadverdamme wat een smerig woord en een smerige ziekte! Wie dat heeft verzonnen? Toen ik 22 jaar was hadden wij een leuke vriendengroep.

Mooie meiden die graag op stap gingen, er leuk uitzagen en natuurlijk in competitie waren met het uiterlijk! Het was altijd een wedstrijd wie het mooiste haar had, de mooiste make-up, de mooiste kleding en tja...het dunste was!

Ik was niet dun! Ik was dik! Dus dan kun je wel raden hoe ik me voelde, ik woog 97 kg, had 3 onderkinnen en als ik in het water zou vallen zou ik niet zomaar verdrinken.

Ja okay, ik heb mijn humor nooit verloren sorry (zelfspot)

Ik voelde me steeds een beetje meer ¨anders¨ en daar reageerde mijn hersenen heel heftig op. Stemmetje in mijn hoofd zei ¨niet eten, dan val je vanzelf af en ben jij de mooiste¨ psychisch dus!

Ik kan je vertellen dat dit je uit het niets kan overkomen, echt geen grapje, want ik hou van eten! Ik ben een echte bourgondiër!

weight loss 494284 640 NeoVital Nutrition

De jaren verstreken en ik werd steeds dunner, sloeg steeds meer eten af en mijn weegschaal werd mijn grootste vijand, nu hoor ik je denken ¨ja dat heb ik ook, maar dan omdat ik te zwaar ben¨ maar geloof mij! Dit is net zo erg!

Want dat ene cijfertje, die moet eraf en eraf en eraf en eraf! Totdat ik op een dag op de weegschaal ging staan en de cijfertjes 42 kg aanwezen.

Mijn innerlijk stemmetje zei ¨dit is niet gezond!¨ maar mijn duiveltje zei......nog meer nog meer, je moet onder de 40 komen, dat was als het zoveelste doel!

Ik at bijna niks meer en drinken ging ook moeilijk, want mijn maag was zo gekrompen dat 1 slokje eigenlijk al teveel was. De geuren van eten kon ik ook al niet meer hebben, ik walgde van eten!

Ik probeerde dit natuurlijk te verbergen, mensen dachten wat goed! Ze valt af! Maar bij bepaalde kilo´s krijg je toch de vraag, gaat het wel goed met je?

Anorexia was de uitslag, nou daar loop je echt niet mee te koop hoor, want je kunt gewoonweg niet meer eten, je mond werkt niet mee en je hersenen geven zo sterk het seintje af ¨DOE HET NIET, DOE HET NIET¨

Eet gewoon, kreeg ik te horen, ja lekker makkelijk! Ik zou wel willen.

Mijn lichaam ging stotteren, mijn zicht werd minder, mijn haren waren dof, droog en vielen uit, mijn huid was grauw, ik had het benauwd, geen conditie meer en lag uiteindelijk veel op bed....ik was dood aan het gaan kreeg ik te horen, je hart kan dit niet lang aan.

De weegschaal gaf op dat moment 37 kg aan. 37 kg jongens, zoveel weegt mijn neefje van 11 jaar ook!

Ik kreeg medicijnen, vieze drankjes moest ik drinken (NO WAY) kreeg zonde voeding, maar dat ging er bij mij niet in! IK MOEST DIT ZELF OPLOSSEN!!!!!!!

Ik heb alles laten liggen en ben als een berg gaan staan tegen mijn duivel (het klinkt makkelijker dan het was, geloof me) Ik ben op zoek gegaan naar homeopathische middeltjes. Ik dronk wat meer en vulde mijn maag (pijnlijk)

Gebruikte CBD olie voor mijn lichaam, ALS ik wat at dan was het gezonde voeding (dat mocht wel) en was in December 2020 begonnen met de X-Grow Body&Muscle Growth van Neovital na iedere ¨maaltijd¨ op aanraden van mijn moeder.

Mijn maag groeide weer, dus kon steeds meer op.

Mijn duiveltje was gaan vliegen en had mijn weegschaal ontslag gegeven. Het is echt een zware strijd geweest, zoals je het leest komt het makkelijk over, maar terugval heb je meerdere malen en mentaal stort je echt wel in!

Maar doordat ik de X-Grow gebruikte en de D3 voor mijn weerstand kreeg ik wel meer energie, mijn buik blies niet op (voordeel, vooral in het begin) en ik kwam niet aan in vetten, maar massa. Ik ging langzaam sporten want mijn energielevel was weer 8!

Ik raakte steeds meer terug in mijn normale lichaam en kwam langzaam weer aan, mijn ledematen herstelde zich en voelde me ijzersterk!

NU! mei 2021 ik weeg (ja ja ik moet wegen in de sportschool) 58,4 kg, ben mooi afgetraind, ik eet gezond, en neem nog altijd de X-Grow voor mijn energie, en extra voedingsstoffen die ik nodig heb.

Als ik die stap niet die ik gezet had niet had genomen, had ik niet langer hier rondgelopen. Mijn lichaam was op aan het geven, en mijn wilskracht, mentale kracht en de X-Grow hebben mijn leven gered!

Ik weet dat niet iedereen met een eetstoornis zo sterk kan zijn, ook eetstoornissen zijn er in meerdere vormen. Mijn verhaal klinkt misschien makkelijk,maar het was het zeker niet! Strijdt je nu tegen deze sloper? Zoek hulp! Je kan het! Maar doe het niet alleen!

Namaste

 

DEEL DIT ARTIKEL
De waardering van webshop.neovital.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 109 reviews.