Vegetarische en tevens vegan poké bowl met o.a. krokante kikkererwten, avocado, rijst en een licht pittige dressing, lekker voor een dagje gezond en plantaardig!
Lekker, fris en niet makkelijk te bereiden!
Wat heb je nodig?
Dressing:
Bereiding Poké Bowl;
Voeg 1 eetlepel olie samen met het knoflook- en gerookt paprikapoeder.
Spoel de kikkererwten af en meng met de gekruide olie.
Rooster de kikkererwten ongeveer 10-15 minuten in de Airfryer tot deze krokant zijn of in de oven op 220 graden.
Kook de rijst en spoel af met koud water. Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in plakjes.
Snijd de avocado doormidden en snijd plakjes van elke halve avocado.
Snijd de cherrytomaatjes in partjes.
Snijd voor de dressing de rode peper fijn en
meng met het sap van de limoen, olie en een beetje agavesiroop.
Doe in een kom eerst een schep rijst.
Vul de kom vervolgens met de edamame boontjes, wortel julienne, cherrytomaat en komkommer.
Leg een halve avocado, in plakjes in de kom en leg de helft van de geroosterde kikkererwten in het midden.
Verdeel de sesamzaadjes en dressing over alle ingrediënten.
Mocht je bepaalde ingrediënten niet lusten, vervang ze dan naar eigen smaak.
Uiteraard kun je van deze heerlijke poke bowl ook een NIET vegan variant maken, door er zalm of tonijn aan toe te voegen.
BON APPETIT