Vitamine K2; belangrijker dan je denkt

Vitamine K2

Als je te weinig vitamine K2 in je lichaam hebt, kunnen wonden onder andere slechter genezen. Vitamine K2 is nodig voor de bloedstolling.  Maar ook voor sterke botten.

Veel volwassenen in Nederland kampen met een vitamine K-tekort, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Volgens huisarts.nl gaat het zelfs om 40% van onze bevolking. Een vitamine K-tekort kan gevaarlijk zijn, want vitamine K is belangrijker voor onze gezondheid dat veel mensen denken. We geven baby´s de eerste weken vitamine K, maar waarom alleen de eerste weken?

Het zorgt in de eerste plaats voor onze bloedstolling. Maar vitamine K activeert ook eiwitten die belangrijk zijn voor gezonde bloedvaten en mogelijk ook voor gezonde longen. Om deze laatste reden staat vitamine K2 de laatste tijd dan ook extra in de belangstelling.

Genoeg redenen om een geheel natuurlijk vitamine K2 supplement aan ons assortiment toe te voegen. En omdat deze vitamine vaak onbekend is bij velen vertellen we je er graag meer over.

Vitamine K2 is nodig voor de bloedstolling. Maar ook voor sterke botten. Bij een vitamine K2-tekort kun je last krijgen van plotselinge bloedingen, zoals een bloedneus of tandvleesbloeding, je ervaart heftige menstruatie en wondjes gaan niet snel dicht of worden beter.

Waarom heb ik vitamine K2 nodig?

Vooral de laatste jaren is door wetenschappelijk onderzoek steeds bekender geworden hoe belangrijk vitamine K2 is voor de gezondheid. Het is niet alleen voor de bloedstolling van essentieel belang, maar ook voor onze botten. Ook helpt vitamine K2 aderverkalking en gewrichtsontstekingen tegen te gaan.

Daarom is het ook erg belangrijk om een combinatie te maken met vitamine D3

 

Vitamine K2 met andere vitamines of mineralen?

Jazker, vitamine K2 is onlosmakelijk verbonden met vitamine D3. Het is belangrijk om beide vitamines voldoende binnen te krijgen. Vitamine D bevordert de opname van calcium in de darmen. Het is belangrijk dat de hoeveelheid calcium in de darmen niet te groot wordt.

Dit kan namelijk zorgen voor ophopingen van calcium in je nieren en bloedvaten. Vitamine K2 zorgt er juist voor dat het teveel aan calcium terechtkomt waar het nodig is, namelijk in de botten en tanden. Vitamine K2 en vitamine D helpen dus samen aan de juiste opname van calcium in het lichaam.

Aangezien veel Nederlanders kampen met een vitamine K2-tekort en ook de opname van vitamine D uit zonnestralen niet hoog is in Nederland, België en sommige andere omliggende landen, is gezamenlijke suppletie aan te raden. Zeker ook voor mensen die weinig buiten komen!

20220601 092702 0000 NeoVital Nutrition

In welke producten zit vitamine K2?

De vitamine K die we uit onze voeding kunnen halen bestaat voor 90% uit vitamine K1 en voor 10% uit vitamine K2. Vitamine K2 komt in kleine mate voor in vlees, eieren en zuivelproducten. Natto is het voedingsmiddel met de hoogste concentratie vitamine K2.

Natto is een traditioneel en populair Japans gerecht dat bestaat uit sojabonen met de probiotische bacterie Bacillus subtilis. Door het fermentatieproces ontstaat vitamine K2. Omdat vitamine K2 bijna niet in de Nederlandse keuken voorkomt, is een supplement zeker aan te raden, om de tekorten niet teveel op te laten lopen. Dit kan namelijk gevaarlijk zijn!

Wat zijn de risico’s als je een vitamine K2-tekort hebt?

Als je te weinig vitamine K in je lichaam hebt, kunnen o.a. wonden slechter genezen. Vitamine K2 is nodig voor de bloedstolling.  Maar ook voor sterke botten.

Bij een vitamine K2-tekort kun je last krijgen van plotselinge bloedingen, zoals een bloedneus of tandvleesbloeding. Maar je kunt ook wondjes hebben die lang blijven bloeden en niet snel genezen, last hebben van hevige menstruatie´s, veel en snel blauwe plekken creëren en botbreuken oplopen.

Als ik een vitamine K2 supplement wil nemen, welke kies ik dan?

Er zijn verschillende vormen van vitamine K2, van MK-4 tot MK-14. MK staat voor menaquinon wat de officiële naam is van vitamine K2. De meest natuurlijke vorm is MK-7; deze vorm heeft een hogere biologische beschikbaarheid dan de andere vormen.

Deze vorm is niet alleen het meest natuurlijk, maar ook het meest effectief. MK-7 heeft een veel langere halfwaardetijd dan bijvoorbeeld MK-4. Dat betekent dat je sneller een nieuwe dosering moet innemen van een MK-4 vorm van vitamine K2 om het vitamine K-level in je lichaam op peil te houden. MK-7 bereikt de bloedvaten en weefsels daarnaast makkelijker, waardoor hij dus effectiever is.

Deze genoemde redenen zijn de redenen waarom juist MK-7 in de meeste supplementen wordt gebruikt. Zo ook in onze nieuwe vitamine K2 capsules. Je vindt de nieuwe vegetarische capsules vanaf nu in onze webshop.

vitamine K2

Wil je direct de vitamine K2 en vitamine D3 inslaan, KLIK DAN HIER!

vitamine K2 en vitamine D3

DEEL DIT ARTIKEL
De waardering van webshop.neovital.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 109 reviews.