Wat is algenolie en wat zijn de voordelen

algenolie

Wanneer je aan algenolie denkt, denk je meteen aan algen: mini-plantjes die zorgen voor een groene aanslag in wateren zoals rivieren en de zee.

Algenolie is rijk aan de omega-3 vetzuren EPA en DHA, die je normaal gesproken alleen in dierlijke bronnen vindt.En dat is erg interessant, want deze omega-3 vetzuren zijn enorm belangrijk voor een goede gezondheid.

Mensen met een veganistische levensstijl of allergie eten geen vis en gebruiken ook geen visolie supplementen. Hierdoor lopen zij een groot risico op een tekort aan de omega-3 vetzuren EPA en DHA.

Naast dat het een uitkomst is voor veganisten, heeft deze vegan visolie ook andere voordelen ten opzichte van normale visolie.

Voordelen van algenolie v/s visolie

Algenolie heeft enorm veel voordelen ten opzichte van visolie. Naar onze mening is algenolie de allerbeste bron van omega-3 vetzuren. We hebben de belangrijkste voordelen van deze plantaardige omega-3 vetzuren op een rij gezet.

1. Geen toxische of chemische stoffen

Algenolie wordt gemaakt uit algen, die allerlei nutriënten maken door middel van fotosynthese. Omdat algen helemaal onderaan de voedselketen staan, heb je niet te maken met mogelijk toxische stoffen, zoals je bij visolie wel kan hebben.

De algen die in gesloten systemen worden geproduceerd voor o.a. supplementen en voeding, zij nog veiliger voor menselijke consumptie en bevat geen toxische stoffen. Hierdoor is algenolie de meest zuivere, veilige vorm van omega-3 supplementen.

 

Visolie kan verontreinigd zijn met o.a. zware metalen en dioxines.

2. Neutrale smaak

Algenolie heeft een neutrale smaak of eigenlijk helemaal geen smaak. Het is namelijk volledig plantaardig en wordt op een duurzame manier geëxtraheerd uit de algen. Door de neutrale smaak is het gemakkelijk te verwerken in voeding, zonder dat je een vissmaak hebt. De vissmaak die je wel bij visolie hebt, ervaren heel veel mensen als heel onprettig.

Ook de rest van de dag 😉 ¨visboertjes¨...

3. Algenolie is volledig veganistisch

Algenolie is volledig plantaardig waardoor het geschikt is voor veganisten. Juist voor veganisten, die geen dierlijke producten consumeren, is een product met plantaardige omega-3 (DHA en EPA) erg goed. Het is namelijk enorm belangrijk voor een goede gezondheid.

Ook voor mensen met een visallergie is deze vorm van omega-3 een mooie toevoeging om toch de goede vetzuren binnen te krijgen! Onze Omega-3 is volledig plantaardig, dus ook geschikt voor mensen met een visallergie!

4. Geen “visboertjes”

Als je weleens een visolie supplement gebruikt hebt, weet je precies wat we bedoelen ;-). Vooral bij visolie supplementen van lagere kwaliteit, komt dit vaak voor. Omdat algenolie geen smaak heeft, heb je geen last van de zogenaamde “visboertjes”.

5. Duurzame productie

Algenolie wordt enorm duurzaam geproduceerd. Het wordt door middel van natuurlijk zonlicht gekweekt, samen met wat CO2 en wat andere factoren zoals zuurgraad en temperatuur. Ja, algen nemen COop en zetten dit om in allerlei waardevolle nutriënten. Dubbel duurzaam dus!

 

6. Dezelfde werking als visolie

Algenolie gebruiken in plaats van visolie? Je wilt dan wel zeker weten dat het ook écht dezelfde werking heeft in het lichaam als visolie. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de olie van algen even effectief is als visolie. Helemaal goed dus!

 

Gezondheidsvoordelen van algenolie

De olie van algen is een uitstekende bron van plantaardig DHA en EPA. Maar wat zijn nou eigenlijk de gezondheidsvoordelen van deze supergezonde vetzuren? We hebben de belangrijkste gezondheidsvoordelen voor je op een rij gezet.

omega-3

Eicosapentaeenzuur (EPA)

EPA is een omega-3 vetzuur dat enorm veel positieve effecten heeft op je gezond heeft en is van belang voor een optimale gezondheid. Dit vetzuur vind je alléén in dierlijke bronnen en in olie die wordt gewonnen uit algen.

Het draagt o.a. bij aan een normale werking van het hart en helpt de hoeveelheid vetstoffen (triglyceriden) in je bloed gezond te houden. Wanneer je het in hogere dosering neemt (3000 mg/dag) kan EPA helpen om je bloeddruk gezond te houden.

Docosahexaeenzuur (DHA)

DHA is een omega-3 vetzuur dat enorm belangrijk is voor de gezondheid. Dit vetzuur vind je alléén in dierlijke bronnen en in plantaardige algenolie.

Het is o.a. goed voor de hersenen en helpt je bloeddruk en de hoeveelheid vetstoffen in het bloed gezond te houden (3000 mg/dag). Daarnaast helpt het de hersenen goed functioneren en is het goed voor het gezichtsvermogen.

Is algenolie alleen geschikt voor vegans?

Algenolie is een duurzame vervanger van visolie en is helemaal plantaardig. Dat betekend niet dat het alléén voor vegans geschikt is. Ondanks dat deze olie uit algen ook wel vegan visolie wordt genoemd, is het niet alléén geschikt voor vegans, maar voor iedereen!

Algenolie van hoge kwaliteit

Wanneer je op zoek bent naar algenolie van hoge kwaliteit en die op een duurzame manier geproduceerd is, ben je bij ons het juiste adres. Wij hebben de beste olie van algen weten te selecteren van de allerhoogste kwaliteit. In onze webshop kun je deze hoge kwaliteit algenolie bestellen.

algenolieBestel HIER

 

 

Wil je meer info over onze producten kijk op www.neovital.nl of volg ons op social media

DEEL DIT ARTIKEL
De waardering van webshop.neovital.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 109 reviews.