Wat is gebufferde Vitamine C

wat is gebufferde vitamine c

De bekendste vorm van vitamine C is ascorbinezuur. Deze vorm komt van nature voor in groenten en wordt goed opgenomen door je lichaam.

Onze favoriet vitamine C kennen we in verschillende vormen en maten. Van de normale zure vorm tot een ontzuurde variant. Wanneer deze immuunsysteem booster zijn zure vorm kwijt is noemen we dit gebufferd. Wat Gebufferde Vitamine C precies is en wanneer je voor deze vorm kiest lees je hier.

Wat is het nut van vitamine C?

Wat meer sinaasappels persen, een schijfje citroen in je waterfles of net zo makkelijk een vitamine C poeder aan je water toevoegen. In tijden dat onze immuniteit ondersteuning kan gebruiken, kiezen we voor voeding of suppletie om het belang van vitamine C niet aan ons voorbij te laten gaan. Het nutriënt ondersteunt namelijk de afweer van het lichaam.

Er zijn alleen veel meer situaties waarin je gebaat bent bij extra inname van deze vitamine. Zo draagt vitamine C ook bij aan extra energie bij vermoeidheid, is het goed voor de leerprestaties, en geeft het extra weerstand bij lichamelijke inspanning.

 

Wat is Gebufferde Vitamine C?

De bekendste vorm van vitamine C is ascorbinezuur. Deze vorm komt van nature voor in groenten en fruit en wordt goed opgenomen door je lichaam. Het is dan ook verreweg de meest gebruikte vorm in supplementen.

Om de zuurgraad van vitamine C af te zwakken, werd het eerst gekoppeld aan calcium. Hieruit is calcium ascorbaat ontstaan. Deze koppeling met een mineraal om de zuurgraad af te zwakken noemen we ook wel ‘bufferen’. Vandaar de naam Gebufferde Vitamine C.

Nog een positief effect van het koppelen van ascorbinezuur aan een mineraal is dat het de opname in je lichaam verhoogt. De biologische beschikbaarheid van een gebufferde vorm is dus hoger dan van ascorbinezuur.

Voor wie is Gebufferde Vitamine C geschikt?

Een gebufferde vorm zien we vooral in vitamine C capsules met een hoge dosering, maar wij van Neovital hebben voor de poedervorm gekozen, omdat deze nog sneller opneemt en ook zeer geschikt is voor kinderen of mensen die een capsule niet weg kunnen krijgen. In principe kan iedereen dit gebruiken. Wanneer je teveel vitamine C binnenkrijgt, zorgt het wateroplosbare karakter ervoor dat je een overschot uit plast.

Gebufferde Vitamine C is uiterst geschikt wanneer: 

  • je niveaus ontoereikend zijn;
  • je gevoelig bent voor maag- en darmongemakken;
  • je moeite hebt met elke dag voldoende groenten en fruit eten;
  • jouw weerstand aanzienlijk laag is

Voor de beste vitamine C ben je bij ons aan het goede adres! KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

vitamine C Neovital

 

Wil je meer info over onze producten kijk op www.neovital.nl of volg ons op social media

DEEL DIT ARTIKEL