Wat is MSM Opti+

png_20220124_094509_0000

MSM is de afkorting van MethylSulfonylMethaan en is een in water oplosbare stof die voorkomt in al het leven op aarde, zoals: planten, dieren, mensen, vissen en algen. Het is een organische vorm van zwavel die we normaal gesproken via onze voeding binnenkrijgen.

Onze Beauty Boost Vega zit vol met plantaardige vitamines en mineralen. Waaronder de krachtige MSM Opti+

𝗪𝗮𝘁 𝗶𝘀 𝗠𝗦𝗠?

MSM is de afkorting van MethylSulfonylMethaan en is een in water oplosbare stof die voorkomt in al het leven op aarde, zoals: planten, dieren, mensen, vissen en algen.

Het is een organische vorm van zwavel die we normaal gesproken via onze voeding binnenkrijgen. Toch blijkt de zwavelwaarde in ons eten tegenwoordig lager te zijn dan we denken. Dit komt onder andere door voedselbewerking en het feit dat ons eten vaak niet meer vers uit de natuur komt.

Een langdurig zwavelgebrek kan negatieve gevolgen hebben voor belangrijke lichaamsfuncties. Je kunt dit voorkomen door MSM toe te voegen aan je voedingsschema door middel van poeder of capsules. MSM kan namelijk een hoop positieve effecten hebben op je lichaam!

𝗦𝘁𝗮𝗯𝗶𝗲𝗹𝗲 𝗯𝗹𝗼𝗲𝗱𝘀𝘂𝗶𝗸𝗲𝗿𝘀𝗽𝗶𝗲𝗴𝗲𝗹

Wanneer je bloedsuikerspiegel uit balans is, krijg je door de pieken en dalen sneller last van snack cravings. Je lichaam maakt na het eten van een ongezonde snack meer insuline aan zodat glucose sneller kan worden opgenomen, wat je bloedsuikerspiegel weer stabiliseert.

Als je lichaam geen behoefte aan deze glucose heeft, zorgt de insuline ervoor dat deze overtollige energie wordt omgezet in lichaamsvet. MSM kan pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel voorkomen en zorgt zo voor een gezond insulineniveau. Hierdoor kun je de kans op het krijgen overgewicht verkleinen.

𝗚𝗼𝗲𝗱 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗵𝘂𝗶𝗱, 𝗵𝗮𝗮𝗿 𝗲𝗻 𝗻𝗮𝗴𝗲𝗹𝘀

Zwavel is een belangrijke bouwsteen voor je lichaam en bij gebrek aan deze stof kan je lichaam minder goed functioneren. Een tekort aan MSM kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je huid minder elastisch wordt en sneller veroudert.

Het toevoegen van MSM aan je voeding kan daarom een positief effect hebben op de conditie van je huid, haar en nagels. MSM bevat namelijk collageen wat belangrijk is voor een stevige huid, gezond haar en sterke nagels. Daarnaast kan het je beschermen tegen vrije radicalen van buitenaf.

𝗞𝗮𝗻 𝗮𝗹𝗹𝗲𝗿𝗴𝗶𝗲ë𝗻 𝘃𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗱𝗲𝗿𝗲𝗻

Hooikoortspatiënten opgelet! Uit onderzoek blijkt dat MSM hooikoortsklachten kan verminderen. Tijdens het onderzoek werden 55 hooikoortspatiënten onderzocht.
De proefpersonen namen gedurende vier weken lang iedere dag 2600mg MSM. Na een week waren hun hooikoortsklachten afgenomen en na twee weken voelden de deelnemers zich veel fitter.

Niet alleen kunnen je hooikoortsklachten erdoor verminderen, MSM kan ook een positief effect hebben op andere allergieën.

Een allergie is de reactie van je lichaam op een bepaalde stof. Een tekort aan MSM kan je celwanden stijf maken, waardoor vloeistoffen moeilijker uit je cellen worden verwijderd.

MSM kan celwanden zachter maken, waardoor vrije radicalen makkelijker uit onze cellen worden gespoeld. Hierdoor kunnen allergieën verminderen of zelfs worden voorkomen.

𝗚𝗼𝗲𝗱𝗲 𝘀𝗽𝗶𝗲𝗿𝗳𝘂𝗻𝗰𝘁𝗶𝗲

Veel sporters kunnen baat hebben bij het gebruik van MSM. Het heeft namelijk een positief effect op de flexibiliteit en het uithoudingsvermogen van je spieren.

Daarnaast kan het je spieren sneller laten herstellen, waardoor spierpijn minder lang aanhoudt. Dit komt omdat MSM ook hier inwerkt op je cellen. Door de afvoer van afvalstoffen te verbeteren vermindert namelijk ook de kans op het oplopen van ontstekingen in het spierweefsel.

𝑨𝒍𝒔 𝒍𝒂𝒂𝒕𝒔𝒕𝒆, 𝒊𝒔 𝑴𝑺𝑴 𝒐𝒐𝒌 𝒏𝒐𝒈 𝒆𝒆𝒏𝒔 𝒆𝒆𝒏 𝒏𝒂𝒕𝒖𝒖𝒓𝒍𝒊𝒋𝒌𝒆 𝒑𝒊𝒋𝒏𝒔𝒕𝒊𝒍𝒍𝒆𝒓 𝒆𝒏 𝒐𝒏𝒕𝒔𝒕𝒆𝒌𝒊𝒏𝒈𝒔𝒓𝒆𝒎𝒎𝒆𝒓. 𝑬𝒏 𝒅𝒊𝒕.. 𝒊𝒔 𝒏𝒐𝒈 𝒎𝒂𝒂𝒓 1 𝒊𝒏𝒈𝒓𝒆𝒅𝒊ë𝒏𝒕 𝒗𝒂𝒏 𝒅𝒆 𝒗𝒆𝒍𝒆 𝒅𝒊𝒆 𝒊𝒏 𝒐𝒏𝒛𝒆 𝑩𝒆𝒂𝒖𝒕𝒚 𝑩𝒐𝒐𝒔𝒕 𝑽𝒆𝒈𝒂 𝒛𝒊𝒕𝒕𝒆𝒏.

Wil je meer weten over onze producten? Klik HIER
241025721 799889240681018 119533749234348120 n NeoVital Nutrition

Kijk dan op www.neovital.nl of volg ons op social media

DEEL DIT ARTIKEL
De waardering van webshop.neovital.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 109 reviews.