Wat zijn de gezondheidsvoordelen van avocado

gezondheidsvoordelen van avocado neovital

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van avocado? Deze vrucht is enorm gezond en nog lekker ook!

Avocado is een ongelooflijk lekkere vrucht die goed voor je is. Avocado's kunnen helpen bij gewichtsverlies, hartgezondheid en diabetes risicofactoren. Ze zitten ook vol voedingsstoffen, waaronder kalium en foliumzuur. Het beste deel? Je hoeft ze niet gewoon te eten - je kunt ze aan praktisch alles toevoegen! Dit is wat je nog meer moet weten over avocado's:

Ze helpen je gewicht te verliezen

Je kunt niet verkeerd gaan met avocado's. Ze zijn rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten, waarvan is aangetoond dat ze slechte cholesterol helpen verlagen en goede cholesterol verhogen, waardoor ze gezond zijn voor het hart.

Het feit dat ze één enkel onverzadigd vet bevatten, betekent bovendien dat ze je langer een vol gevoel geven dan andere vruchten en groenten. Avocado's zijn ook laag in calorieën: een portie avocado is slechts 30 calorieën (ongeveer 8 stuks), maar bevat bijna 20% van je dagelijkse behoefte aan vezels! Ze zijn ook rijk aan kalium: een avocado bevat ongeveer 750 milligram van dit essentiële mineraal dat helpt de spieren gezond te houden en een normale bloeddruk te handhaven.

Ze zijn goed voor je hart.

  • Avocado's zijn een goede bron van kalium, wat de bloeddruk helpt verlagen.
  • Avocado's bevatten ook enkelvoudig onverzadigd vet, dat goed is voor je hart. Dit vet helpt het cholesterolgehalte in de bloedbaan te verlagen en kan hartziekten helpen voorkomen door de slagaders soepel te houden en verstoppingen te voorkomen.

Avocado's verlagen het cholesterol- en triglyceridengehalte.

Avocado's bevatten veel enkelvoudig onverzadigde vetten, een voor het hart gezond vet dat het cholesterol- en triglyceridengehalte verlaagt.

Enkelvoudig onverzadigde vetten worden beschouwd als een van de goede vetsoorten, omdat ze kunnen helpen het LDL-cholesterol ("slecht" cholesterol) te verlagen en het HDL-cholesterol ("goed") te verhogen, zonder de bloedsuikerspiegel te beïnvloeden.

Avocado's helpen de bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

Avocado's kunnen ook helpen je bloedsuiker onder controle te houden, omdat ze weinig suiker en veel vezels bevatten. Vezels geven je langer een vol gevoel, zodat je minder snel zult overeten. En omdat avocado's een lage glycemische index (GI) hebben, verhogen ze je bloedsuikerspiegel niet.

Wanneer je voedsel met een lage GI eet, worden de koolhydraten langzaam door het lichaam afgebroken. Dit betekent dat er niet zoveel glucose in één keer in je bloedbaan terechtkomt, waardoor de insulinepieken afnemen en niet te hoog worden.

Dat is nog niet alles! Avocado's bevatten gezonde vetten die de opname van suiker in de bloedsomloop na de maaltijd helpen vertragen - wat ook je energieniveau gedurende de dag stabiliseert zonder de gevreesde post-lunch crashes te veroorzaken die de meeste mensen ervaren na het eten van eenvoudige koolhydraten zoals brood of pasta!

Ze zitten vol voedingsstoffen.

Avocado's zitten vol voedingsstoffen. Ze zijn een goede bron van vezels, kalium en vitamine E. Ze bevatten ook enkelvoudig onverzadigde vetten (dezelfde soort als in olijfolie) en foliumzuur.

Avocado's zijn lekker en goed voor je!

Avocado's zitten boordevol vitaminen, mineralen en voedingsstoffen die je gezondheid kunnen verbeteren. Ze zijn ook heerlijk! Als je de voordelen van avocado's wilt benutten, doe dat dan met mate: ze zijn een goede bron van kalium, foliumzuur, vitamine C en B-vitamines. Bovendien bevatten ze enkelvoudig onverzadigd vet, waarvan is aangetoond dat het het triglyceridengehalte in het bloed verlaagt.

Waar het op neerkomt? Avocado is duidelijk een superfood dat deel moet uitmaken van je dieet.

Conclusie...

Avocado's zijn heerlijk en goed voor je! Je kunt ze op zoveel manieren gebruiken, van guacamole tot smoothies of zelfs in salades. Als het gaat om gezond eten, kunnen avocado's een geweldige aanvulling zijn op je dieet omdat ze veel voedingsstoffen bevatten zoals kalium en vitamine E. Ze bevatten ook veel vezels die helpen het cholesterolgehalte te verlagen. Dus ga je gang, eet maar op!

gezondheidsvoordelen van avocado neovital

Wil je meer info over onze producten kijk op www.neovital.nl of volg ons op social media

DEEL DIT ARTIKEL