Wat zijn de symptomen van een ¨leaky gut¨

leaky gut neovital

Leaky gut syndrome is een aandoening waar al jaren over gesproken wordt, maar die de laatste tijd steeds populairder wordt.

Het is ook een van die dingen die iedereen anders treft, dus misschien heb je helemaal geen symptomen. Maar als je het lekkende darm syndroom hebt, kan het een heleboel problemen veroorzaken, zoals spijsverteringsproblemen, auto-immuunziekten, huidproblemen, voedingsintolerantie en allergieën - plus hersenmist! Hier zijn enkele veel voorkomende symptomen die kunnen wijzen op het lekkende darm syndroom:

Spijsverteringsproblemen.

Je kunt spijsverteringsproblemen krijgen, zoals diarree en verstopping. Je kunt ook last hebben van bloedingen in het spijsverteringskanaal of winderigheid die heviger is dan normaal. Als je een lekkende darm hebt, kun je je ook misselijk voelen na het eten van bepaald voedsel.

Auto-immuunziekte.

Een auto-immuunziekte is een aandoening waarbij het immuunsysteem gezond weefsel aanvalt. Auto-immuunziekten kunnen elk deel van het lichaam aantasten, inclusief gewrichten, spieren en organen zoals het hart of de longen.

De meest voorkomende auto-immuunziekten zijn:

  • Reumatoïde artritis (RA) - Een chronische ontstekingsaandoening die 1% van de mensen wereldwijd treft; meer vrouwen dan mannen krijgen de diagnose RA. Het veroorzaakt pijn en stijfheid in gewrichten, vooral in vingers en polsen; vermoeidheid; lage koorts; ochtendstijfheid die langer dan een uur duurt; roodheid rond gezwollen gebieden op gezicht of handen als gevolg van ontsteking onder de huid.

Huidproblemen.

Huidproblemen zijn het meest voorkomende symptoom van een lekkende darm. Eczeem, psoriasis, rosacea en acne zijn allemaal uitingen van ontstekingen in de huid. Huiduitslag zoals galbulten of urticaria (netelroos) kunnen ook tekenen zijn van het leaky gut syndroom.

Voedingsintolerantie en allergieën.

Voedselleverantie en allergieën zijn veel voorkomende symptomen van een lekkende darm. Ze kunnen variëren van mild tot ernstig, afhankelijk van het individu.

  • Intolerantie symptomen: Deze kunnen bestaan uit een opgeblazen gevoel, gas, diarree of constipatie.
  • Allergiesymptomen: Deze kunnen bestaan uit huidirritatie (van eczeem tot netelroos), zwelling in de mond of keel (van jeukende lippen tot opgezwollen tong) en ademhalingsmoeilijkheden (van astma-achtige piepende ademhaling).

Als je een van deze verschijnselen ervaart na het eten van bepaald voedsel, zou je er een intolerantie of allergie voor kunnen hebben. Gelukkig zijn er manieren om voedselintoleranties te behandelen, zodat ze je levenskwaliteit niet meer beïnvloeden!

Hersenmist.

Hersenmist is een verzameling symptomen zoals concentratieproblemen, geheugenproblemen en moeite met het onthouden van woorden. Het kan ook het gevoel geven dat je midden in een zin je gedachtegang kwijt bent of vergeten bent waarom je een kamer bent binnengelopen.

Hersenmist kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder het lekkende darmsyndroom, dat optreedt wanneer de bekleding van de dunne darm beschadigd raakt door bijvoorbeeld voedselallergieën of chronische stress.

Naast het veroorzaken van hersenmist, kan het lekkende darm syndroom leiden tot andere gezondheidsproblemen zoals:

  • Hoofdpijn
  • Gewrichtspijn (vooral rond de knieën)
  • Buikdruk/gas/kramp

Lekke darm syndroom is een echte aandoening die veel mensen treft, maar iedereen reageert er anders op.

Wat moet je hieruit afleiden? Het lekkende darmsyndroom is een echte aandoening die veel mensen treft, maar iedereen reageert er anders op. Sommige mensen ervaren ernstiger symptomen dan anderen en sommigen merken er helemaal niets van.

Het kan worden behandeld met probiotica en omgekeerd met de juiste (orthomoleculaire) voeding en veranderingen in levensstijl -- maar als je jezelf na het lezen van dit artikel nog steeds zorgen maakt over je eigen gezondheid, kun je een deskundige bezoeken of contacten om met je aan de slag te gaan.

Conclusie

Ik hoop dat je nu beter begrijpt wat het lekkende darmsyndroom is en wat het met je lichaam kan doen. Als je het gevoel hebt dat er iets niet klopt met hoe je je voelt, aarzel dan niet om ons om advies te vragen of probeer zelfs een aantal huismiddeltjes voordat je helemaal los gaat met medicijnen op recept! Wil je meer informatie over een goede probiotica KLIK HIER!

Advies nodig? Dat kan! Deze is bij ons gratis en vrijblijvend! Neem contact via ons op via het contactformulier, telefoon of een gratis adviesgesprek. We staan voor je klaar!

Wil je meer info over onze producten kijk op www.neovital.nl of volg ons op social media

DEEL DIT ARTIKEL