Wat zijn de symptomen van een Vitamine B12 tekort?

Blog-Voorbeeldartikel3

Waarom is vitamine B12 belangrijk? Het is klaarblijkelijk een van de belangrijkere vitamines die we als mens nodig hebben. Ondanks het feit dat vitamine B12 vrijwel nergens plantaardig in naar voren komt, hebben we het wel nodig om gezond te zijn en te blijven. Maar wat is vitamine B12 nou eigenlijk precies en waar is het goed voor? Wij gingen voor jou op onderzoek uit en beantwoorden in dit artikel deze en andere vragen omtrent deze vitamine.

VITAMINE B12 ZIJN EIGEN BACTERIËN

Ja het is echt waar. Vitamine B12 zou niet bestaan zonder bacteriën. Voordat je nu helemaal in de stress schiet, in heel veel producten die we dagelijks consumeren zitten tal van bacteriën. En al deze bacteriën hebben een doel en zijn niet per se slecht voor ons als mens. Sterker nog. Vitamine B12 wordt zelfs door ons mensen aangemaakt in onze darmen. Maar helaas voor ons zitten deze bacteriën in een deel van de darmen waar ze niet meer door ons lichaam opgenomen kunnen worden. Balen.

WAAR ZIT VITAMINE B12 IN?

Zoals je inmiddels dus weet bevinden er zich bacteriën in onze darmen die Vitamine B12 aanmaken. Maar doordat op deze plaats niets meer opgenomen kan worden door het lichaam hebben we er vrij weinig aan. Maar het zijn niet alleen onze eigen darmen waarin deze vitamine wordt geproduceerd. De betere bronnen voor vitamine B12 zijn de dierlijke voedingsmiddelen. Onder andere melk, vlees en eieren zijn rijk aan B12. Daarnaast heeft ook meer dan de helft van alle algen en wieren een grote dosis vitamine B12 in zich. Echter verschilt het per voedingsmiddel hoe goed ons lichaam er mee omgaat. Zo wordt de vitamine B12 uit een ei veel slechter opgenomen door ons lichaam dan de vitaminen die in een stuk rundvlees zitten. Voor veganisten is dit natuurlijk GEEN optie! Daarom zijn supplementen altijd een goede keuze om toch je dagelijkse hoeveelheid binnen te krijgen. Onze Beauty Boost Vega bevat een hoge dosering vitamine B12, wil je meer informatie? Klik dan HIER

VITAMINE B12 SUPPLEMENTEN

Naast de grote hoeveelheid vitamine B12 die van natuurlijke bron afkomstig is, zijn er ook nog supplementen. Onder andere vegetariërs en veganisten wordt aangeraden om deze belangrijke vitamine op deze manier bij te slikken. Doordat B12 voornamelijk in dierlijke producten als vlees zit bestaat er een kans dat deze groep mensen te weinig van deze vitamine binnenkrijgt. Voor veganisten geldt ook dat zij geen plantaardige producten eten, waardoor ze vitamine B12 helemaal niet binnen zullen krijgen op de natuurlijke manier.

IS EEN TEKORT AAN VITAMINE B12 SCHADELIJK?

Een tekort aan vitamine B12 kan op de langere termijn zeker zorgen voor minder goed functioneren van het menselijk lichaam. De vitamine is namelijk erg belangrijk voor onze spieren en bloedsomloop. Wanneer je te weinig vitamine B12 binnenkrijgt of moeite hebt met het opslaan van de vitamine kunnen er best vervelende dingen gebeuren. Zo kun je onder andere problemen krijgen met je evenwicht, kunnen bewegingen minder precies worden uitgevoerd en kun je tintelingen krijgen in handen en voeten. Deze tintelingen kunnen uiteindelijk zelfs leiden tot gevoelloosheid.

HOE KRIJG JE MEER VITAMINE B12 BINNEN?

Door middel van hoogwaardige natuurlijke supplementen word de opname van B12 bevorderd, en worden je tekorten aangevuld. In onze Beauty Boost Vega zit een hoge dosering B12 uit hoogwaardige natuurlijke bestanddelen.

HOEVEEL MENSEN HEBBEN EEN VITAMINE B12 TEKORT

Een vitamine B12 tekort is nooit leuk. Zeker niet als je hier dagelijks last van hebt. Aanvankelijk werd gedacht dat een tekort aan vitamine B12 alleen voor komt bij vegetariërs, veganisten en mensen die de vitamine niet goed op kunnen nemen. Echter is door de tijd heen wel gebleken dat dit niet het geval is. Uit onderzoek blijkt dat tussen de vijf en tien procent van de Nederlanders een vitamine B12 tekort heeft. Wanneer we dit op gaan delen in leeftijdscategorieën blijkt dat zo’n 25% van de Nederlanders ouder dan 65 jaar een tekort heeft aan de vitamine.

HEB IK EEN VITAMINE B12 TEKORT

Die kans is aanwezig. Heb je last van de eerder genoemde symptomen en beïnvloedt het je dagelijks leven? Neem dan altijd voor de zekerheid contact op met je huisarts. Hij of zij kan samen met je kijken naar mogelijke oorzaken en oplossingen voor het probleem. Inmiddels is er al heel veel onderzoek gedaan naar deze bijzondere vitamine en zal er waarschijnlijk ook voor jouw situatie wel een oplossing zijn.

Wil jij je vitamines aan gaan pakken? Start dan vandaag nog met onze BEAUTY BOOST VEGA

Vele klanten gingen jou al voor, waardoor vitamine B12 spuiten niet meer nodig waren!

DEEL DIT ARTIKEL
De waardering van www.neovital.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 34 reviews.