Wat zijn de voordelen van zink?

zink neovital

Wat zijn de voordelen van zink? 

Zink is een essentieel mineraal dat je nodig hebt om gezond te blijven. Het is een voedingsstof die je lichaam niet zelf aanmaakt, dus moet je het uit je voeding of via supplementen halen. Zink helpt bij veel aspecten van je gezondheid, waaronder het voorkomen en behandelen van zinktekort, het verminderen van de duur en ernst van verkoudheid, het verbeteren van acne, het behandelen van depressie en ADHD bij kinderen.

Zink is een essentieel mineraal, wat betekent dat het niet door je lichaam kan worden aangemaakt.

Zink is een essentieel mineraal, wat betekent dat het niet door je lichaam kan worden aangemaakt. Het wordt gebruikt bij veel biologische processen en komt in veel voedingsmiddelen voor, maar niet altijd in de juiste hoeveelheden.

Een tekort aan zink kan verschillende symptomen veroorzaken, waaronder:

  • Slechte groei of vertraagde groei
  • Laag aantal zaadcellen of onvruchtbaarheid bij mannen
  • Schilferige of droge huid, witte vlekken op de nagels (keratose), en verminderde smaak atrofische rhinitis (neusveranderingen)

Zink kan zinktekort voorkomen en behandelen, wat een breed scala aan symptomen kan veroorzaken.

Een tekort aan zink kan allerlei symptomen veroorzaken, zoals gebrek aan eetlust, misselijkheid, braken en diarree. Het tast ook het haar, de ogen en de huid aan. Zink is belangrijk voor een goede groei en ontwikkeling bij kinderen - een zinktekort kan leiden tot vertraagde groei en ontwikkeling bij kinderen.

Zink helpt het immuunsysteem en de spijsvertering gezond te houden. Een zinktekort kan ook oogproblemen veroorzaken, zoals ontsteking of zwelling rond het oog (conjunctivitis), wazig zien of roodheid in beide ogen (epifora).

Zink supplementen kunnen helpen de lengte en ernst van de verkoudheid te verminderen.

Zinksupplementen kunnen de duur en de ernst van een verkoudheid helpen verminderen.

Zink is een natuurlijke antioxidant, wat betekent dat het cellen helpt beschermen tegen schade. Dit kan uw lichaam helpen infecties te bestrijden, zoals die welke verkoudheid veroorzaken.

Zink helpt ook je immuunsysteem goed te functioneren en voorkomt dat je ziek wordt - wat betekent dat zinksupplementen veilig en effectief zijn voor zowel kinderen als volwassenen.

Een zinksupplement kan helpen bij de behandeling van acne.

Zink is een essentieel mineraal dat een belangrijke rol speelt bij de gezondheid van de huid. Het lichaam heeft zink nodig om DNA aan te maken en beschadigd weefsel te herstellen, dus het is geen verrassing dat studies hebben aangetoond dat zink effectief is tegen ontstekingsziekten zoals acne.

Studies suggereren dat acne-veroorzakende bacteriën gedijen in omgevingen met lage niveaus van vrij zink, wat betekent dat het aanvullen met een hoge dosis van deze voedingsstof kan helpen bij het bestrijden van puistjes door je huid gezond en veerkrachtig te houden. Zink helpt ook wondgenezing te versnellen, een ander voordeel dat je sneller weer op de been kan helpen als je last hebt van een puistje of twee!

Voorlopig onderzoek suggereert dat zinksupplementen kunnen helpen bij de behandeling van depressie.

Voorlopig onderzoek suggereert dat zinksupplementen kunnen helpen bij de behandeling van depressie.

Zink speelt ook een belangrijke rol in de geestelijke gezondheid. Het blijkt het serotonineniveau te verhogen (een laag serotonineniveau wordt in verband gebracht met depressie) en stemmingsgerelateerde hormonen zoals dopamine en noradrenaline te reguleren (een laag niveau van deze hormonen wordt in verband gebracht met bipolaire stoornissen).

Onderzoek toont aan dat het dagelijks innemen van 30 mg zinksulfaat gedurende vier weken de depressieve symptomen met ongeveer 50 procent vermindert in vergelijking met een placebo - maar alleen bij mensen met een gediagnosticeerde ernstige depressie, niet bij mensen met een on-gediagnosticeerde depressie of andere vormen van geestesziekte.

Een rapport uit 2016 vond dat zinksupplementen kunnen helpen bij de behandeling van aandachtstekort/hyperactiviteitsstoornis (ADHD) bij kinderen.

Zink is een mineraal dat helpt bij de immuunfunctie, wondgenezing en verkoudheidsverschijnselen. Het is ook belangrijk voor een gezonde huid en gezond haar. Zink kan helpen bij de behandeling van ADHD bij kinderen.

Uit een rapport uit 2016 bleek dat zinksupplementen kunnen helpen bij de behandeling van aandachtstekort-/hyperactiviteitsstoornis (ADHD) bij kinderen. De onderzoekers achter deze studie keken naar twee groepen kinderen: één groep nam een placebo pil en de andere groep nam 12 weken lang 15 milligram zinksulfaat per dag.

Na 12 weken ondervond 64 procent van degenen die zink namen verbeteringen in het gedrag en 40 procent had verbeterde scores op een beoordelingstest die gebruikt wordt om ADHD te diagnosticeren. Ter vergelijking, slechts 11 procent van degenen die een placebo namen ondervonden enig voordeel van hun behandeling.

Zink is een essentiële vitamine die ziekten kan bestrijden en uw immuunsysteem kan stimuleren.

Zink is een essentieel mineraal dat een essentiële rol speelt in veel van de functies van uw lichaam. Het risico op een zinktekort kan worden verminderd door zinkrijke voeding te eten.

Er zijn zinksupplementen verkrijgbaar als je niet genoeg binnenkrijgt via de voeding. Als u medicijnen gebruikt, raadpleeg dan eerst uw arts, want sommige medicijnen verlagen het zinkgehalte en andere verhogen het.

Conclusieeee....

Zink is een mineraal dat kan helpen ziekten te bestrijden, pijn te verminderen en te beschermen tegen infecties. Zink is ook belangrijk voor het behoud van uw immuunsysteem, omdat het uw lichaam helpt om binnendringende bacteriën en virussen te bestrijden. Deze voordelen maken zink een belangrijk supplement om in te nemen als je gezond wilt blijven en ziektes wilt voorkomen.

Bij Neovital hebben we meerdere supplementen met toevoeging van zink in verschillende doseringen!

  1. Quercetine Xtra met 150 mg zink
  2. Multi Gummie kids met 2 mg zink
  3. Multi Special met 20 mg zink
  4. Vita Kids met 15 mg zink

Bij tekorten en ziekte de hoogste doseringen aangeraden, om bij te houden raden we aan minimaal 30 tot 50 mg per dag te nemen.

Wil je meer info over onze producten kijk op www.neovital.nl of volg ons op social media

DEEL DIT ARTIKEL