Poep jezelf wijzer!

neovital ontlasting

Poep jezelf wijzer! Is hurken beter dan zitten?

Ondanks alle vooruitgang in de geneeskunde moeten we de code van poep nog kraken. Het is moeilijk te geloven dat zoiets natuurlijks zo mysterieus en ingewikkeld kan zijn, maar we zijn er. Poep is belangrijk, niet alleen omdat het ons helpt ons voedsel te verteren, maar ook omdat het onschatbare informatie geeft over onze gezondheid. Als je niet minstens één keer per dag poept en op je hurken zit, dan doe je jezelf tekort!

Westerse toiletten zijn slecht voor de gezondheid.

Als je moe bent van het afvegen van je kont met papier, is het tijd om je manieren te veranderen. Hurken is een natuurlijke manier van poepen die je gezondheid kan verbeteren en constipatie kan voorkomen. Laten we eens kijken waarom hurken beter is dan zitten, de gezondheidsvoordelen van hurken en hoe je het doet als je poept!

Hurken versus zitten

Hurken is gemakkelijker voor je lichaam dan zitten, omdat er minder druk is op het rectum in deze houding. Als mensen zijn geboren in de westerse cultuur leren ze al vroeg dat ze moeten zitten terwijl ze poepen - maar dit is niet nodig en zelfs niet gezond! In feite zijn er vele redenen waarom hurken boven een toilet de voorkeur verdient.

Op het toilet zitten is slecht voor je gezondheid.

  • Op het toilet zitten is slecht voor je gezondheid.
  • Op het toilet zitten is slecht voor je rug.
  • Op het toilet zitten is slecht voor je houding.
  • Op het toilet zitten is slecht voor je heupen en knieën.

Ja we hebben ´m nodig, want het is best slordig om bij de buurman in de tuin te gaan zitten. Maar met een krukje onder je voeten hurk je al automatisch, waardoor je toch gehurkt en gezond kunt poepen op je eigen wc.

Je moet direct na het eten poepen.

Als je je afvraagt waarom je na het eten meteen moet poepen, is dat omdat je lichaam voedsel moet verteren.

Het verteringsproces begint in de mond en gaat verder met enzymen die eiwitten afbreken tot aminozuren, koolhydraten tot eenvoudige suikers en vetten tot vetzuren.

De maag breekt deze moleculen nog verder af tot ze klein genoeg zijn voor opname in de bloedvaten in de dunne darm. Vezels spelen hierbij een belangrijke rol: Het helpt om de dingen te verplaatsen door water uit het verteerde voedsel te absorberen voordat het je maag of darmen verlaat (wat betekent dat je minder lang op het toilet hoeft te zitten).

Vezels houden ook de darm in beweging - het deel van je spijsverteringsstelsel dat je dunne darm met je rectum verbindt - door water uit afvalmateriaal te absorberen, zodat het als ontlasting (poep) ons lichaam kan verlaten. Met andere woorden, vezels doen allerlei goede dingen!

Het houdt ons spijsverteringsstelsel gezond door onze darmen regelmatig te houden; vermindert risicofactoren in verband met hart- en vaatziekten; verlaagt het cholesterolgehalte; helpt constipatie voorkomen omdat het peristaltische bewegingen in de darmen stimuleert die helpen bij eliminatieprocessen zoals defecatie - en er zijn zelfs aanwijzingen dat het consumeren van grote hoeveelheden het risico op kanker kan verminderen doordat het gifstoffen in voedsel kan absorberen die anders na verloop van tijd schadelijk zouden kunnen zijn.

Stop met vertrouwen op laxeermiddelen.

Het is niet ongewoon om mensen te horen zeggen dat ze laxeermiddelen gebruiken, dus nemen ze laxeermiddelen. Maar dit is geen goed idee!

Ten eerste helpen laxeermiddelen niet om af te vallen of om de obstipatie op te lossen. Ze zorgen er alleen voor dat je lichaam water verliest via de ontlasting.

Dit kan leiden tot uitdroging als je niet genoeg water of andere vloeistoffen drinkt terwijl je ze gebruikt (en we weten allemaal hoe gemakkelijk het voor ons is om niet genoeg te drinken). Ten tweede kan het regelmatig innemen van laxeermiddelen ervoor zorgen dat de spieren van uw lichaam rond de dikke darm en de ingewanden er afhankelijk van worden - wat betekent dat wanneer u stopt met het regelmatig innemen, deze spieren niet meer goed functioneren.

En tenslotte: te veel laxeermiddelen innemen kan leiden tot voedingstekorten, omdat ons lichaam bepaalde voedingsstoffen nodig heeft om de spijsvertering goed te laten verlopen - en als die voedingsstoffen niet aanwezig zijn in onze voeding dan... nou ja... gebeuren er slechte dingen!

Heb je wel iets nodig? Start dan met een goede probiotica of gebruik magnesium als natuurlijk laxeermiddel. Hier hebben we een blog over geschreven! Klik HIER

Als je hurkt als je poept, en elke dag poept, zul je een stuk gezonder zijn!

Als je hurkt als je poept, en elke dag poept, zul je een stuk gezonder zijn!

Hurken is beter voor je lichaam omdat het de spijsvertering en darmgezondheid verbetert. Het helpt ook bij je houding en poepen.

squatting gb7743c670 640 NeoVital Nutrition

Conclusie

De waarheid is dat als je verkeerd poept en het veroorzaakt pijn, het tijd is om een verandering aan te brengen. Poepen is een belangrijk onderdeel van onze gezondheid, en als iets bij jou niet goed werkt, kan dat meer pijn doen dan alleen je lichaam! Zorg goed voor je lichaam!

199.300 Daily Greens v5.1 600x615 1 NeoVital Nutrition

Advies nodig? Dat kan! Deze is bij ons gratis en vrijblijvend! Neem contact via ons op via het contactformulier, telefoon of een gratis adviesgesprek. We staan voor je klaar!

Wil je meer info over onze producten kijk op www.neovital.nl of volg ons op social media

DEEL DIT ARTIKEL
De waardering van webshop.neovital.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 109 reviews.